+ Képzőművészet

Eltűnt Bruce Lee szobra

Bruce Lee

Bruce Lee életnagyságú – 168 centiméteres – szobrát 2005-ben állították azzal a céllal, hogy mérsékeljék az etnikai megosztottságot.

Eltűnt Bruce Lee-nek, a kung-fu királyának a bronzszobra hétfő reggelre a bosznia-hercegovinai Mostar egyik parkjából – közölte a Nezavisne Novine című szarajevói napilap az internetes oldalán.

Bruce Lee életnagyságú – 168 centiméteres – szobrát 2005-ben állították azzal a céllal, hogy mérsékeljék az etnikai megosztottságot az országban és a városban.

Az emlékmű kezdeményezői szerint ugyanis Bruce Lee-t egyaránt szeretik a muszlimok és a keresztények, a bosnyákok, a szerbek és a horvátok is. A szobrot Ivan Fijolic horvát szobrász készítette.

A kung-fu mester halálának 32. évfordulója alkalmából készült emlékmű védekező pózban állt, arccal észak felé, hogy ne tekinthessék sem a tőle keletre élő muszlimok, sem a tőle nyugatra lakó horvátok ellenségesnek a tartását.

A Nezavisne Novine tájékoztatása szerint Mostar városvezetésének nincs köze a szobor eltávolításához, tehát nem állagmegóvás vagy javítás miatt tűnt el. Erre korábban már volt példa, amikor megrongálták a szobrot.

A rendőrség hétfőn nyomozást indított, ám információkat eddig nem közölt. A közelben élők szerint a szobor vasárnap még a helyén volt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top