+ PR-cikk

Mit érdemes tudni az akkumulátorfelújításról?

akkumulátor

Az akkumulátorok élettartama sajnos véges, így előbb-utóbb veszítenek teljesítményükből. Ilyenkor sem kell azonban feltétlenül cserélni őket, hiszen ma már lehetőségünk nyílik a használt akkumulátorok felújítására is.

Ebben a cikkben elmondjuk, mit érdemes tudni az akkufelújítás folyamatáról, és azt is, hogy miért éri meg jobban a javítás, mintha azonnal újat vásárolnánk.

Mit jelent az akkumulátorfelújítás?

Az elhasználódott, megöregedett akkumulátorok felújítása ma már egyáltalán nem lehetetlen feladat. Az új akkuk forgalmazása mellett például az Akku-Elem webshop akkumulátorfelújítással is foglalkozik.

Ez egy olyan eljárás, amelynek során egy gyengülő, vagy erős teljesítményvesztésen átesett akkumulátor kerül javításra annak érdekében, hogy az eszköz ismét megfelelő teljesítményt nyújtson. A folyamat általában különböző technikákat foglal magában, melyek segítenek abban, hogy az adott akku ismét az új állapothoz közeli teljesítményt produkáljon.

A leghatékonyabb megoldás: a cellacsere

Ha hosszú távú megoldásra vágyunk, a leghatékonyabb módot a cellacsere jelenti. Ennek során a szakember a régi, elhasználódott akkumulátorcellákat eltávolítja, és újakra cseréli azokat. A folyamat során kizárólag a gyártók által is használt ponthegesztéses technológiát alkalmazva.

A cellacsere nagy előnye, hogy szakszerű beavatkozás esetén a gyári állapothoz közeli teljesítményt és hatékonyságot biztosít. Mindezt jóval kedvezőbb áron, mintha egy teljesen új terméket kellene vásárolnunk.

A cellacsere minden olyan esetben alkalmazható megoldás, ahol az akkumulátorok külön egységekből, azaz cellákból állnak Többek között akkus szerszámgépek, laptopok, kamerák, robotporszívók, vagy épp ipari eszközök esetében is. Érdemes tudni, hogy a felújítás a pcb-elektronikával védett akkumulátoroknál is elvégezhető. Ilyenkor a cellacsere után szükséges lehet az elektronika újraprogramozása, azaz kalibrálni kell az akkumulátort.

Miért jó döntés az akku felújítása?

Az akkumulátorok felújítása több szempontból is előnyös megoldást jelent. Egyrészt gazdaságos és pénztárcakímélő. Különösen hasznos lehet azokban az esetekben, amikor egy adott eszközhöz már nincs a forgalomban elérhető pótakkumulátor. Az eredeti akku felújításával ebben az esetben különösen sokat spórolhatunk, hiszen egy új eszköz vásárlása lényegesen nagyobb kiadást jelenthet.

Másrészt pedig környezetbarát is. Az elöregedett vagy meghibásodott akkumulátorok (és a velük működő eszközök is) rengeteg hulladékot termelnek, így ha a felújítást választjuk, ökológiai lábnyomunkat is hatékonyan csökkenthetjük.

Fontos, hogy a felújítással kapcsolatos munkát minden esetben képzett szakember végezze. Ha a javítás nem szakszerűen történik, abban az esetben maradandó kár keletkezhet az akkumulátorban, ami akár az eszközre és a felhasználóra is veszélyt jelenthet.

Népszerűek

To Top