+ Film

A hőlégballon két mindenre elszánt család elképesztő története

A hőlégballon

A hőlégballon című filmet ma, azaz február 25-én láthatod az M2 Petőfi TV csatornáján 21 óra 19 perctől…

Igaz történet alapján készült A hőlégballon című film.

Az időpont és a helyszín: 1979. Német Demokratikus Köztársaság. 1 hőlégballon, 2 000 méteres magasság, négy gyermek, négy felnőtt, 28 perc – két család eszement terve.

Mindnyájuk élete múlik ezen a veszélyes vállalkozáson. A nyolc fős társaság a hidegháború idején kettészakított Európa keleti felén rekedt, és szabadságáról álmodozik. Elképzelésük szerint – amely bár őrültnek tűnik, kivitelezni talán mégsem lehetetlen – egy hőlégballont építenek, amivel átjuthatnak a Berlini Fal felett.

S bár a kezdeti kudarcokon ügyesen túlteszik magukat, idővel a STASI (Állambiztonsági Minisztérium) is megneszel valamit…

A hihetetlen és felemelő igaz történet szereplői, a Strelzyk- és a Wetzel-család tagjai csak néhány abból a sok tízezerből, akik a szocializmus évtizedeiben nyugatra próbáltak szökni. Sokan elbuktak, de olyanok is akadtak, akiknek sikerült.

Díjak és jelölések: German Film Awards 2019. Német Filmdíj-jelölés – a Legjobb Filmzene kategóriában: Ralf Wengenmayr, Marvin Miller St. Louis International Film Festival 2019. St. Louis Nemzetközi Film Fesztivál – Közönségdíj a legjobb filmért: Michael Herbig Washington DC Filmfest 2019. Washington DC Filmünnep – Közönségdíj a legjobb filmért: Michael Herbig

A 2018-ban készült 120 perces német történelmi drámát Michael Herbig rendezte, aki forgatókönyvírója és producere is a filmnek.

A hőlégballon című filmet ma, azaz február 25-én láthatod az M2 Petőfi TV csatornáján 21 óra 19 perctől. A film jelenleg a videa.hu oldalán is látható.

Ha szeretnél a legfrissebb ma esti filmajánlónkról értesülni, akkor mentsd el ezt a linket, ezen mindent megtalálsz: https://librarius.hu/tag/film-ma-estere/

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top