+ Színház

Elegük van, sztrájkba kezdenek az Operaház dolgozói

operaház

Az operaház dolgozói tavaly júniusban is felléptek hasonló kérdésekben, beleértve a béremelést, a kollektív szerződést és tisztességes bánásmódot.

A Magyar Állami Operaház két szakszervezetének tagjai március 19-én 18 órától munkabeszüntetést kezdenek, amíg az intézmény vezetése meg nem állapodik velük az idei béremelésről és a kollektív szerződésről.

Az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezete és a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete sztrájkfelhívást adott ki az Operaházban.

A szakszervezetek kiszámítható, tisztességes munkakörülményeket, valamint a kollektív szerződést és bérmegállapodást követelnek. A sztrájkot határozatlan időre hirdették, és azt a kollektív szerződés megkötéséhez igazítják.

Célként az ALDI és a LIDL élelmiszer-kiskereskedelmi hálózat átlagbérszintjét jelölte meg a miniszterek írt segítségkérő levelében, amelyben így fogalmaznak:

„A kollégák azt kétségtelenül joggal vetik fel, hogy a legnagyobb aktivitást, nézőszámot, saját bevételt, előadást, produkciót felmutató, a legnagyobb nemzetközi beágyazottsággal bíró és a legnagyobb értékű ingatlanvagyont felelősen kezelő intézmény legalább a budapesti átlagkeresethez zárkózzon fel, foghassa be az ALDI és a LIDL bolti eladóinak bérét, és legalább a kulturális szférában kapja meg újra az őt, általa pedig az intézményt a közvélekedésben is megillető helyet.”

Az operaház dolgozói tavaly júniusban is felléptek hasonló kérdésekben, beleértve a béremelést, a kollektív szerződést és tisztességes bánásmódot.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top