+ Építészet

4 napos ingyenes látogatás az újranyitó Hundertwasser Múzeumban

Hundertwasser Hundertwasser Múzeum

Most érdemes Bécsbe látogatni: Az új tárlat középpontjába Hundertwasser ökológiai aktivizmusa és építészeti víziói kerültek be.

Bő fél éves felújítást követően márciustól újra látogatható a bécsi Hundertwasser Múzeum, a KunstHaus Wien. Az ikonikus épületet környezet- és látogatóbaráttá alakították és felfrissítették az állandó tárlatot is – írta Bécs város budapesti irodája pénteken.

A múzeum négynapos ingyenes programsorozattal ünnepli újranyitását február 29. és március 3. között.

A nyitóünnep február 29-én este fél hétkor tárlatvezetéssel kezdődik, amely a megújult múzeumi kávézóban, zenés programmal folytatódik.

Március 2-án és 3-án workshopokat tartanak, a közönségtalálkozón pedig szó lesz többek között a fenntartható dizájnról, a komposzt vécéről, a növényi víztisztításról és a víz körforgásáról.

Az 1991-ben, az egykori Thonet Bútorgyárban kialakított Kunst Haus Wien – Hundertwasser Múzeum még tavaly júniusban zárt be, mivel az épület műszaki berendezései elérték teljesítőképességük határát.

A csupán néhány hónapig tartó felújítás során modernizálták a szellőző- és fűtési rendszert, és hidrotermikus energiára álltak át. Kibővítették továbbá az előcsarnokot, akadálymentesítették a bejáratot és harminc év után átrendezték az állandó kiállítást.

Az új tárlat középpontjába Hundertwasser ökológiai aktivizmusa és építészeti víziói kerültek be.

A legfrissebb képzőművészeti hírek

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top