+ Zene

Kiss Tibi: Megmondom őszintén, meghatódtam az Elvis-filmtől

kiss tibi

Kiss Tibi szerint a mai fiatal zenészekben is éppúgy megvan a szembenállás attitűdje, mint bennük anno, hiszen mindenki lázad valami ellen.

A radiocafé Enyhe katarzis műsorának legutóbbi adásában Kiss Tibi zenészt, dalszerzőt, képzőművészt, a Quimby együttes énekesét látta vendégül Szatmári Róbert. A beszélgetésben szó esik a március 9-i Class & Roll koncertről, az alkotás eufóriájáról, a lelassulás szükségességéről, a kreatív alkotói szakaszok váltakozásáról és a jelenlegi vívódásokkal teli időszakról, önmagunk újraépítéséről is.

„Amiben most vagyunk egy nagyon mély érzelmekkel, konfliktusokkal, belső vívódásokkal teli időszak útkeresésekkel… nagyon fontosak az emberi kapcsolatok, sok sírás is lehetne benne. És fájdalom. Az átalakulás, a fejlődés, az ellenállás fájdalma… de a szenvedély is ott van”- válaszolja Kiss Tibi a műsorvezető azon kérdésére, hogy ma milyen témákkal foglalkozna a Quimby, ha új dalokat írnának.

A teljes beszélgetés itt nézhető meg:

Az énekes-dalszerző épp egy nehéz időszakon van túl, ami után „újra össze akarja rakni magát”, de a fókusz ezúttal máshol van.

„Meg kell tanulnom a lelassulást, ezért most épp gyermekekkel kapcsolatos könyveket olvasok, a mindennapokra koncentrálok, nem annyira az alkotás van a középpontban”- teszi hozzá.

Kiss Tibi szerint a mai fiatal zenészekben is éppúgy megvan a szembenállás attitűdje, mint bennük anno, hiszen mindenki lázad valami ellen: a szülők generációja ellen, főleg akkor, ha megtapasztalják a világ álságosságait.

„Ezért volt nagy hatással a nemrégiben készült Elvis-film, ami tökéletesen megmutatja a zenei és úgy általában a minket körülvevő világ kegyetlenségét. Megmondom őszintén, meghatódtam, miután megnéztem.”

A beszélgetésben szó esik még a kevésbé jól sikerült lemezekről, a zenei inspirációkról, a közös zenélés eufóriájáról, a szenvedélybetegségekről és arról, milyen a közérzetünk manapság.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top