+ Film

Nagy Zsolt, Rezes Judit, Nagy Ervin, Hámori Gabriella, Sinkó László, Csuja Imre – Szezon

szezon

A Szezon című filmet ma, azaz február 20-án láthatod a Magyar Mozi TV-n 21 órától. Az ismétlés ugyanezen a csatornán lesz.

A Szezon című film tartalma:

2003 nyarán három huszonéves fiatal – Guli, Virág és Nyéki Peti – tengődik Karcagon, a kelet-magyarországi kisvárosban. Néhány éve végeztek a debreceni vendéglátó-ipari szakközépben, és most a helyi Flash diszkóban dolgoznak pultosként.

A történet főszereplője Guli, nehezen találja helyét a sivár kisvárosi közegben. Anyja, aki férje halála miatt, születésétől kezdve egyedül neveli a fiút, a kabai cukorgyár üzemi fogorvosa. Guli utálja a cukrot.

Andi, Guli volt szerelme most a Flash diszkó tulajával jár. Guli mosogatás közben eltör egy poharat, s egy vendég elvágja a száját, emiatt pedig kirúgják a diszkóból. A fiú az anyja pénzéből tengeti eseménytelen hétköznapjait.

A srácok a karcagi strandon megismerkednek három fiatal lánnyal, elhívják őket bulizni a Flash diszkóba, Guli volt munkahelyére, ahol Virág és Nyéki még mindig pincérként dolgozik.

Guli viszi ki a lányokat kocsival és jól indul az este, Virág áll a kapuban, Győri a pultos, nem kell semmiért fizetni. Váratlanul azonban betoppan a főnök társasága.

A 2004-ben készült 92 perces magyar filmdrámát Török Ferenc rendezte, a forgatókönyvet szintén ő írta Podmaniczky Szilárddal közösen. A 2004-es Magyar Filmszemlén két díjat is nyert.

A Szezon című filmet ma, azaz február 20-án láthatod a Magyar Mozi TV-n 21 órától. Az ismétlés ugyanezen a csatornán lesz február 24-én 32 óra 5 perctől. A filmet jelenleg a videa.hu oldalán is megnézheted.

Ha szeretnél a legfrissebb ma esti filmajánlónkról értesülni, akkor mentsd el ezt a linket, ezen mindent megtalálsz: https://librarius.hu/tag/film-ma-estere/

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Toller Béla szerint:

    Emberek ! Rohadtul elegem van a magyar nyomort, ezt a feneketlen, embertelen, kizárólag saját magunknak készített és seggig kiélvezett poklot nézni és hallgatni, dícsérni, mint művészetet ! Senki nem tudja, mit és hogyan kellene csinálni, nincs átélhető siker-filmélmény se. Mi lenne, ha elindulnánk arrafelé, amilyenek lenni akarunk ? És a filmen – legalább – néha sikerülne is ! Talán a gyerekfilmes hagyományaink segíthetnének egy icirit ….

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top