+ Film

Film a világhírű írónő kontinenseket átívelő utazásairól

A szabadság választása

A szabadság választása című filmet ma, azaz február 7-én láthatod a Filmbox Family csatornán 21 órai kezdettel.

A szabadság választása című film tartalmáról:

Ez a 20. század elején játszódó, nagyszabású kosztümös dráma Leonie Gilmour (Emily Mortimer, A leleményes Hugo), a világhíres írónő kontinenseket és kultúrákat átívelő utazásairól mesél egy háborúk sújtotta világban.

A félelmet nem ismerő nő az alkotói szabadságot hajszolja, hogy végül a bátorság és a művészi szenvedély szimbólumává váljon.

A századforduló Amerikájában járunk. Leonie Gilmour, a fiatal független nő ki akar törni a korabeli nőkre szabott szerepkörből, ami nem sok szabadságot kínálna neki, és elszegődik Nogucsi Jone, a híres japán költő mellé szerkesztőnek.

Kettejük között hamarosan szerelem szövődik, ám mikor kiderül, hogy a nő terhes, a férfi azonnal elhagyja őt. Leonie követi a költőt Japánba, ahol magára marad újszülött fiával egy olyan kultúrában, amely még annyi lehetőséget sem kínál a nőknek, mint szülőföldje.

Végül aztán ő lesz az, aki az esélyekkel és az előítéletekkel dacolva nem csupán helyt áll, de fiából generációjának egyik legnagyobb művészét neveli ki.

A 2010-ben készült 102 perces francia-angol-ausztrál-német-belga-amerikai-japán-holland életrajzi filmet Hisako Matsui rendezte.

A szabadság választása című filmet ma, azaz február 7-én láthatod a Filmbox Family csatornán 21 órai kezdettel. Utána háromszor ismétlik meg a filmet a Filmbox Extra HD csatornán: február 10 17.40-kor, február 15-én 16.05-kor, és február 19-én 17.45-kor. A filmet jelenleg a videa.hu oldalán is megnézheted.

Ha szeretnél a legfrissebb ma esti filmajánlónkról értesülni, akkor mentsd el ezt a linket, ezen mindent megtalálsz: https://librarius.hu/tag/film-ma-estere/

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top