+ Film

Film ma estére: Woody Allen: Annie Hall

Annie Hall

Az Annie Hall című filmet ma, január 5-én az M5-ön vetítik 23 órától.

Woody Allen filmje aratott az 1977-es Oscar-gálán: a legjobb film, a legjobb rendező, a legjobb női főszereplő és a legjobb forgatókönyv díját tehette zsebre. A rendező a jópofa komédiás skatulyájából előrelépett a komoly alkotó szerepébe.

Az Annie Hall bővelkedik önéletrajzi elemekben, felvillannak benne a rendező gyerekkorának, Diane Keatonnal való megismerkedésének, kapcsolatának, elválásának elemei, s mindez Allen szakadatlanul dolgozó elméjének sziporkázó ötleteivel dúsítva.

A két főszereplő filmvásznon megelevenedő szerelme több évig tartott, munkakapcsolatuk pedig már több évtizede tart.

Az Annie Hall a rendezőtől megszokott „pimaszsággal” lavírozik a filmes műfajok között, gátlástalanul megragadva bármilyen eszközt, ha a történet megköveteli: a közönségnek címzett kiszólások, fiktív interjúk, burleszkelemek, sőt még egy rajzfilmbetét is egyengeti a história útját, amely ezzel a cifra kerettel lett kerek és feledhetetlen.

Az 1977-ben készült 93 perces amerikai vígjátékot Woody Allen rendezte, ő játssza a férfi főszerepet, és a forgatókönyvet is ő írta Marshall Brickman társaságában.

Az Annie Hall című filmet ma, január 5-én az M5-ön vetítik 23 órától.

Ha szeretnél a legfrissebb ma esti filmajánlónkról értesülni, akkor mentsd el ezt a linket, ezen mindent megtalálsz: https://librarius.hu/tag/film-ma-estere/

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top