+ PR-cikk

Hol találhatom meg álmaim állását Eger környékén?

eger

Az álláskeresés még Eger környékén sem fenékig tejfel, ahogy sehol máshol sem. Viszont többféle lehetőségünk is van, melyeket érdemes ismerni. Ebben a cikkben adunk pár tippet, hogy hol és miként található meg a számunkra legmegfelelőbb munka!

Az álmaik állását először online keresik az emberek

Induljunk csak ki magunkból: mi hol kezdenénk el először új munkahely után nézni? Egyértelmű, hogy az online világban, mert az a legkönnyebben, leggyorsabban elérhető olyan adatbázis, amiről azt feltételezzük, hogy gyakorlatilag minden állásajánlatot tartalmaz.

Ott van például az egerallas.hu, ami egy lokális állásportál, méghozzá kiváló névválasztással. Ilyen névvel tökéletesen leírja, hogy mit találunk az oldalon, valamint nagy segítséget nyújt a keresőmotoroknak is, hogy a lista elejére helyezzék el.

Pont ott van az oldal, ahol az emberek várhatóan keresni fognak: online és a helyi település neve, valamint az állás szavak találkozásánál. Épp ezért érdemes itt hirdetni a cégeknek is, valamint jó eséllyel találnak itt munkát az álláskeresők is.

További online lehetőségek

Ma már számos helyen lehet az interneten is állások után keresni. Vannak országos oldalak is, de egyre több a kisebb, helyi szerveződés. Ez lehet egy külön oldal vagy akár egy csoport is.

Emellett a cégek maguk is szoktak a közösségi médiában állásokat posztolni, így érdemes követni is olyan vállalatok csatornáit, ahol szívesen el tudnánk képzelni magunkat a jövőben.

Az ismerősöket és családtagokat is érdemes megkérdezni

Ezt a lépést sajnos sokan kihagyják, pedig nem kellene! Sok esetben lehet olyan pozíciókra találni így, melyeket még meg sem hirdettek. Ráadásul akár ajánlásokat is bezsebelhetünk olyanoktól, akik az adott cégnél dolgozna, vagy épp beszerezhetünk olyan tapasztalaton alapuló visszajelzéseket egy-egy vállalatról, melyek elrettentenek egy adott pozíciótól.

Menjünk ki terepre!

Akár még offline is találkozhatunk álláshirdetésekkel a város forgalmasabb pontjain, például a kirakatokban is. De ha vannak olyan kiszemelt cégek a listánkon, ahol nagyon szívesen dolgoznánk, akkor ezeket is érdemes lehet felkeresni! Sok cégvezető szereti, ha valaki agilis, elszánt, a tettek mezejére lép. És egy ilyen felkeresés épp ezt sugallja, hogy ez bizony meg van az esetünkben.

Végül, de nem utolsósorban érdemes megemlíteni a helyi munkaügyi központot is, ahol szintén találhatunk megfelelő munkát magunknak – már akár a váróban is, ahova sok cég teszi ki, hogy milyen nyitott pozíciói vannak, de az ott dolgozó kolléga is sok esetben tud olyan munkával szolgálni, amire lehet, hogy addig nem is gondoltunk. Már csak ezért is érdemes lehet ide ellátogatni!

Mint látható, számos lehetőség van állást találni, ha valóban komolyan gondoljuk és teszünk is energiát abba, hogy megtaláljuk a legjobb ajánlatot. Az online lehetőségeket minimális energiabefektetéssel végig lehet próbálni akár otthonról is, majd megnézni, hogy offline mik a lehetőségek. Ne legyünk türelmetlenek, és biztos sikerünk lesz!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top