+ Zene

James Arthur Budapesten mutatja be legújabb lemezét – hallgass bele!

james arthur

James Arthur: Amikor ezen az albumon dolgoztunk, szinte újra gyereknek éreztem magam. Teljes őszinteséggel alkottam.

James Arthur Say You Won’t Let Go című slágere másfél milliárd feletti megtekintésnél jár a legnagyobb videómegosztó oldalon és 2,5 milliárd feletti lejátszásnál a Spotifyon.

James Arthur 2012-ben nyerte meg a brit X-Faktort, első dala az Impossible azonnal világsláger lett. És bár megküzdött a depresszióval és függőségekkel, sikerült megtalálnia a saját hangját, és a britek egyik legkiválóbb énekes-dalszerzőjeként négy top 10-es lemezt jegyez.

Új albuma, a Bitter Sweet Love 2024. január 26-án jelenik meg, lemezbemutató turnéja keretében pedig 2024. február 25-én Budapesten a Barba Negrában koncertezik.

„Minél több albumot készítesz, és minél nagyobb sikered van, annál erősebb nyomás nehezedik rád. Amikor ezen az albumon dolgoztunk, szinte újra gyereknek éreztem magam. Teljes őszinteséggel alkottam, és csak olyan zenét csináltam, amit szeretek, és nem az pörgött folyton a fejemben, hogy mindenkinek a kedvére tegyek” – mesélte Bittner Sweet Love című új lemeze kapcsán James Arthur.

Tehetségkutatóból indult, első slágerével pedig világszerte ismertté vált. James Arthur igazi közönségkedvenc, a stream platformok egyik leghallgatottabb előadója. A titkát egyedi hangja mellett sokan természetességében és egyszerűségében látják. Pedig az indulása nem volt könnyű, nehezen tudott megbirkózni a hirtelen jött figyelemmel és népszerűséggel, alkohol- és drogproblémái lettek, majd a kiadója is szerződést bontott vele.

2016-ban azonban talpra állt, és Say You Won’t Let Go rögtön a toplisták élére került. Azóta több albuma a listák élére került, tavaly pedig apuka lett, ami igazán megváltoztatta az életét.

Bár több brit producerrel is megpróbált együttműködni, új albumán végül az amerikai Steve Solomonnal dolgozott együtt, akivel a 2016-os Say You Won’t Let Go című megaslágert is közösen írták. A Bittner Sweet Love című lemezt a dél-londoni Miloco Stúdióban rögzítették. Egy valóban mély és kiforrott anyag született, amelynek védjegye az az összetéveszthetetlen dalszerzői attitűd, ami eddig is meghatározta James karrierjét.

James Arthur 27 állomásos európai turnéjának keretében lép fel Budapesten a Barba Negrában. Bár a koncert fókuszában új albumának dalai állnak, legnagyobb slágereit is eljátssza majd a magyar közönségnek.

„Első dalom az Impossible 35 országban vezette a zenei toplistákat. A mai napig sokan csak azért jönnek el egy-egy koncertemre, hogy ezt hallják. Amikor velem éneklik, mindig van egy perc, hogy csak hátralépek és jó mélyen magamba szívom az tömegből áradó energiát” – mesélte James egy korábbi interjúban.

James Arthur – Just Us (Official Video):

James Arthur – James Arthur – Say You Won’t Let Go

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top