+ Film

Az Egy zuhanás anatómiája lett a legjobb film, legjobb rendező és legjobb forgatókönyv az Európai Filmakadémián

Egy zuhanás anatómiája

Az Egy zuhanás anatómiája több bűnügyi történetnél: Justine Triet filmjében a házasság és az emberi kapcsolatok rétegeit tárja fel.

A legjobb film, a legjobb rendező és a legjobb forgatókönyv díját is a francia Justine Triet Egy zuhanás anatómiája című alkotása nyerte el az Európai Filmdíjak szombat esti berlini díjátadó gáláján. Az Európai Filmakadémia elnökének és igazgatótanácsának Tiszteletbeli díját (Honorary Award) Tarr Béla magyar filmrendező vehette át.

Az Egy zuhanás anatómiája című lélektani krimi idén elnyerte az Arany Pálma-díjat is Cannes-ban. A filmben egy sikeres német írónő francia férjével és látássérült gyerekével él a francia Alpok egyik kis falujában. A férfi váratlanul meghal, nem egyértelmű, hogy baleset, öngyilkosság vagy gyilkosság történt.

A film az eseményeket végig a feleség szemszögéből követi, miközben a néző számára is kérdéses az ártatlansága.

Az Egy zuhanás anatómiája több bűnügyi történetnél: Justine Triet filmjében a házasság és az emberi kapcsolatok rétegeit tárja fel.

Az Egy zuhanás anatómiájában a feleséget alakító német Sandra Hüller nyerte el a legjobb színésznőnek járó díjat. A legjobb európai színész díjával idén a dán Mads Mikkelsent tüntették ki A Fattyú (Bastarden) című filmben játszott szerepéért.

Az életműdíjat az Európai Filmakadémia idén Vanessa Redgrave brit színésznőnek ítélte oda.

Az Európai Filmdíjakat 36. alkalommal adták át, az Arena Berlinben megrendezett ünnepségen ezer vendég vett részt.

Az idei Európai Filmdíjakra két magyar filmet is jelöltek: az év legjobb animációs film díjáért volt versenyben a Műanyag égbolt, Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta alkotása. Buda Flóra Anna 27 című, Cannes-ban, Annecyban és Szarajevóban is díjazott műve pedig a legjobb rövidfilm díj jelöltjei között szerepelt.

A magyar jelöltekről itt olvashatsz többet:

Két magyar jelölt az Európai Filmdíjak berlini gáláján szombaton

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top