+ PR-cikk

A szerencsejátékok elterjedése Európában

(forrás: https://www.pexels.com/photo/blue-green-and-purple-poker-chips-39856/)

A szerencsejátékok évszázadok óta az emberi kultúra részét képezik, és az egyszerű szerencsejátékokból több milliárd dolláros iparággá fejlődtek. Európában a szerencsejátékok vonzereje exponenciálisan nőtt, és a játékok széles skálája az élet minden területéről csábítja az embereket. Ez pedig természetesen a kaszinó Magyarországon elérhető lehetőségeire is kiterjedt. Csakúgy, mint Monte Carlo káprázatos fényeitől a sarki bukmékerekig. Így szép lassan Európa a különböző szerencsejátékok melegágya lett. Ez a cikk az európai szerencsejátékok széles körű vonzerejének okait tárja fel, feltárja a legnépszerűbb szerencsejátékokat, és megvizsgálja, hogy a szerencsejátékokra vonatkozó törvények hogyan változnak az egyes európai országokban.

A szerencsejátékok vonzereje Európában

Európa szerencsejáték iránti vonzódása több tényezőre vezethető vissza. Először is, a szerencsejátékok gazdag múltra tekintenek vissza, hiszen az olyan játékok, mint a rulett és a blackjack a 18. századig nyúlnak vissza. Ez a történelmi kapcsolat bebetonozta, hogy a szerencsejáték az európai kultúra szerves részét képezi.

Másodszor, a kontinens a tájak, kultúrák és életstílusok sokszínűségével büszkélkedhet. A monacói pazar kaszinóktól az Egyesült Királyság nyüzsgő játéktermeiig Európa mindenki számára kínál valamit. Ráadásul, ma már az online kaszinók bármilyen típusú játékosnak elérhetőek. Mindazonáltal, napjainkban a rulett mondható Magyarországon az első számú szerencsejátéknak. Ez viszont nem meglepő, hiszen könnyen megérthető szabályokkal vonzza a játékosokat, ráadásul ma már az online kaszinókban is élő módban elérhető változatai vannak. Az online rulett játék mindeközben óriási nyereményeket is jelenthet, miközben az ügyesség mellett a szerencse is fontos szerepet játszik a játékban.Ez pedig még nem minden, ugyanis a rulett mellé a magyar kaszinók sok esetben különféle bónuszokat is kínálnak.

A változatos szerencsejáték élmények különböző ízléseknek felelnek meg, így széles demográfiai rétegek számára elérhetővé teszik a szerencsejátékot.

Mindazonáltal, az online szerencsejáték platformok megjelenése minden eddiginél könnyebbé tette az európaiak számára, hogy otthonuk kényelméből vagy okostelefonokon és táblagépeken keresztül útközben is hozzáférjenek a szerencsejáték lehetőségek sokaságához. Ez a kényelem jelentős szerepet játszott a szerencsejátékok elterjedésében.

Éppen ezért, nem meglepő módon, 2022-re a szerencsejáték ipar több, mint 47 milliárd dollárnyi nyereséget termel Európa területén. A statisztikák szerint ráadásul ez a duplája is lehet 2028-ra, ami főleg a nagyszerű újításoknak is köszönhető.

(forrás: https://www.pexels.com/photo/assorted-playing-cards-on-brown-wooden-surface-158966/)

A legnépszerűbb szerencsejátékok Európában

Amíg viszont Európa területén mindegyik szerencsejáték gond nélkül elérhető, vannak olyan lehetőségek, amelyek kifejezetten nagy népszerűségre tettek szert. Nézzük meg most ezeket:

●    Nyerőgépek: A nyerőgépek, amelyeket az Egyesült Királyságban gyümölcsgépek néven ismernek, mindenütt jelen vannak Európában. Könnyen játszhatóak, és a hatalmas jackpotok csábítását kínálják. Csak az Egyesült Királyságban több mint 35 000 engedélyezett nyerőgép van.

●    Póker: A póker egy ügyességi és stratégiai játék, amely rabul ejtette az európai szerencsejátékosokat. A kontinens számos olyan élvonalbeli póker játékost nevelt ki, akik a nemzetközi színtéren is jeleskedtek.

●    Sportfogadás: A sportfogadás kedvelt időtöltés Európában, a legnépszerűbb sportág a labdarúgás, de egyébként lóversenyre is sokan fogadnak. A kedvenc csapatokra és játékosokra történő fogadás izgalma még nagyobb élvezetet nyújt a mérkőzésekhez.

●    Lottójátékok: A lottójátékok szilárdan megvetik a lábukat Európában, gyakran hatalmas jackpotokkal, amelyek reménybeli résztvevők millióit vonzzák. A nemzeti lottójátékok és az EuroMillions az európai lottójátékok legjobb példái.

●    Rulett: A rulett egy klasszikus kaszinó játék, amelynek Európában gazdag történelme van. Népszerűségét a játék egyszerűségének köszönheti – a játékosok színekre, számokra vagy számcsoportokra fogadhatnak. A forgó kerék és a golyó landolásának várakozása teszi a rulettet magával ragadó élménnyé.

Szerencsejáték törvények az európai országokban

A szerencsejátékok jogi háttere viszont jelentősen eltér az egyes európai országok között. Bár az Európai Unió erőfeszítéseket tett a szerencsejáték szabályozások harmonizálására a tagállamokban, még mindig jelentős különbségek vannak a szerencsejátékok szabályozásában és működtetésében.

●    Egyesült Királyság: Az Egyesült Királyságban jól szabályozott szerencsejáték iparág működik, amelyet az Egyesült Királyság Szerencsejáték Bizottsága felügyel. Ez magában foglalja az online szerencsejátékokat, a sportfogadást és a kaszinókat egyaránt. Az Egyesült Királyság a szerencsejáték szolgáltatókra a bruttó játékbevétel alapján adót is kivet. A bizottság egyébként az egyik legszigorúbb szerte Európa területén, a mostani törvényeit pedig a 2005-ös változtatással állította fel.

●    Franciaország: Franciaország összetett és szigorúan szabályozott szerencsejáték piaccal rendelkezik. Az online szerencsejáték legális, de szigorúan ellenőrzött, és csak engedéllyel rendelkező szolgáltatók kínálhatnak szolgáltatásokat. A francia kormány magas adókat vet ki az üzemeltetőkre, ami egyes cégek számára visszatartó erő lehet. A legalizáció egyébként 2010 óta van jelen, az engedélyek pedig ekkor az online sportfogadásra, lóversenyfogadásra és pókerre terjedtek ki.

●    Magyarország: Magyarország mindeközben a mai napig szigorú szabályokkal illeti a szerencsejáték piacot. A 2008-as törvénymódosítás óta bár legális minden olyan online szerencsejáték weboldal az országban, amely rendelkezik engedéllyel, a valóságban adókat kell fizetnie mind a kaszinóknak, mind pedig a játékosoknak abban az esetben, ha nem a Magyar Szerencsejáték Hatóság engedélyével rendelkező online kaszinóról van szó. A törvények viszont folyamatosan változnak évről-évre, így jó eséllyel egyre lazább szabályozással fogunk találkozni.

●    Spanyolország: Spanyolország 2012-ben legalizálta az online szerencsejátékokat, és a Spanyol Szerencsejáték Bizottság szabályozza azokat. Az országban a bevétel alapján többszintű adórendszer van érvényben, ami egyes szolgáltatók számára vonzó piacot jelent.

●    Németország: Németországban 2021-ben vezették be a szerencsejátékokról szóló új államközi szerződést, amely lehetővé teszi a magán szolgáltatók számára, hogy engedélyekért folyamodjanak. Ez a változás célja, hogy szabályozott piacot hozzon létre az online szerencsejátékok számára.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top