+ Természet

49 évesen elpusztult a világ legszomorúbb elefántja, Mali

Mali

Honey Lacuna Pangan manilai polgármester elmondta, hogy egyelőre nem tudják, mi okozta Mali halálát.

Elpusztult a manilai állatkert – egyben az egész Fülöp-szigetek – egyetlen elefántja, a 49 éves Mali, amelyet a PETA nemzetközi állatvédő szervezet „a világ legszomorúbb elefántjának” nevezett évtizedeken át tartó magánya miatt.

Mali háromévesen, Sri Lanka Imelda Marcosnak, az egykori fülöp-szigeteki first ladynek szánt ajándékaként került 1977-ben az állatkertbe, ahol egész életét elszigetelten, magányosan, egy betonból készült kifutóban élte le.

Honey Lacuna Pangan manilai polgármester elmondta, hogy egyelőre nem tudják, mi okozta az állat halálát.

A PETA korábban tiltakozókampányt is szervezett az elefánt állatkerti körülményei miatt, mint írták, „Manila több évtizedes magánzárkára ítélte Malit”, holott a nőstény elefántoknak ez kínzás, hiszen életüket a vadonban csapatostul, egymás borjait felnevelve töltik.

A kampányhoz, amely azt akarta elérni, hogy Mali egy thaiföldi állatrezervátumban, más elefántok társaságában élhessen, mások mellett a világhírű tudós, Jane Goodall és Paul McCartney is csatlakozott.

Az állatkert szakértői az évek során egészségesnek, de kicsit túlsúlyosnak találták Malit. Az ázsiai elefántok a vadonban 60–70 évet élnek meg, de fogságban jóval rövidebb az élettartamuk.

Más érdekes dolgokra is képesek az elefántok:

Értetlenül állnak a tudósok az elefántok 1 éve tartó vándorlása előtt

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top