+ Gasztro

A szakértő egyetlen cseppet kóstolhatott a 2 millió fontért elkelt Macallan whiskyből, és elmondta, milyen

Macallan

Az 1926-ban lepárolt és tölgyfahordóban érlelt skót whiskyt hatvan év után palackozták. Ez a Macallan legrégebbi évjárata.

A világ legdrágább whiskyje kelt el Londonban: több mint kétmillió fontot adtak érte egy árverésen, jóval többet, mint amennyit a Sotheby’s árverési ház remélt érte, és mint amennyiért a korábbi rekorder 2019-ben gazdára talált.

A 2,187 millió fontért eladott 7,5 deciliteres, 1926-os évjáratú Macallan új rekordot jelent a bor-, illetve szeszesital-palackok árverésen történő értékesítésében.

Az 1926-ban lepárolt és tölgyfahordóban érlelt skót whiskyt hatvan év után palackozták, erről tanúskodik a sötét árnyalata. Ez a Macallan legrégebbi évjárata.

A szombaton kalapács alá került palack valószínűleg az utolsó volt abból a 12 darabos sorozatból, amelynek a címkéjét 1993-ban Valerio Adami olasz festő rajzolta. A tizenkét palack egyike egy japán földrengés során semmisült meg.

Jonny Foyle, a Sotheby’s whiskyszakértője, aki „egy egész kicsi cseppet” megkóstolhatott a „hihetetlen” whiskyből, elmondta, hogy „nagyon gazdag”, „sok szárítottgyümölcs-, fűszer- és faízt lehet érezni benne”.

Szombaton egy millilitert kivettek az üvegből, hogy elvégezzék a teszteket, és összehasonlítsák egy másik, 1926-os évjáratú palackkal. A minta a jövőbeli összehasonlításokhoz is alapul szolgál.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top