+ PR-cikk

Mikuláshúzáskor férfi kolléga került hozzád? Adj neki ajándékba chilit!

chili

Ha nálatok is szokás megajándékozni a kollégákat a cégen belül, és idén olyan név került hozzád a kalapból, akit nem annyira ismersz (még), szerintünk gasztroajándékban kellene gondolkodnod – méghozzá csípős finomságban, chiliben. Elmondjuk, miért!

Mindjárt itt a karácsony, ami a céges bulik eljövetelét is jelenti. Ha ti is szoktatok ajándékozni, azt ajánljuk, böngészd át Chili Hungária Webáruház chili szószait, előtte viszont olvasd el cikkünket.

Miért pont chili?

A dél-amerikai gyökerekkel (átvitt és szó szerinti értelemben is) rendelkező chili paprikák néhány száz éve hódították meg az egész világot, és ma nemcsak a mexikói és távol-keleti konyhák alapanyagai között találjuk meg, hanem szinte bárhol.

Nemesítéseknek köszönhetően több száz fajta chili paprika létezik, melyek színe, formája, erőssége és íze is eltér egymástól. A mi erős paprikánk (ami nem chili, de az összehasonlítás végett álljon itt) még igazán elviselhető csípősségű, durvább nára a Poblano, Jalapeno, Tabasco, a Habanero még inkább extra és a Scoville-skála rekorder vége felé található a rekorder Carolina Reaper paprika. Szinte mindegyikből készülnek különféle termékek, a férfiak pedig gyakran szeretik a csípős ízeket, de persze nem mindegy, hogy a csípős mennyire veszi igénybe az ízlelőbimbókat.

Így nem foghatsz mellé a chilivel

Elméletben jó ötlet, de attól a gyakorlatban még rosszul sülhet el a chili, ha tényleg semmit sem tudunk az ajándékozottról. Ehhez körbe kell járnunk pár kérdést, hogy ne vesszen kárba az ajándék.

  • Egy másik kollégától, baráttól puhatoljuk ki, hogy szereti-e egyáltalán a csípős ízeket az általunk kihúzott munkatárs.
  • Ha a válasz igen, az is fontos, hogy mennyire, ugyanis ettől függően választhatsz majd fokozatot.
  • Inkább az édeset vagy a fűszeres ízeket kedveli?
  • Van-e valamilyen allergiája? Ez azért fontos, mert egyes szószokban gomba, hal és más allergén is megtalálható, nem lenne szerencsés, ha a sürgősségin kötne ki a karácsonyi buli helyett.
  • Szeret-e kertészkedni, grillezni?

Ha ezek megvannak, és mindre egész pozitív választ kaptunk, jöhet a dolog vásárlás része.

Mit vegyünk?

Chili szósz válogatást bármelyik webáruházban találsz, van, ahol te magad állíthatod össze azt, de sok helyen előrukkolnak karácsonyi díszdobozzal. Ha érdekli a kertészkedés, chili paprika ültető készletet is vehetsz neki vagy chiliről szóló kézikönyvet.

A chilivel ízesített fűszerolajok is megállják a helyüket a csomagban, főleg, ha összepárosítod őket szárított chili porral vagy fűszerkeverékkel. Ha pedig van rá időd és szeretsz személyes dolgot adni, saját magad által savanyított ecetes paprikát, egyedi szószt vagy chilis lekvárt is adhatsz ajándékba, ami egy dizájnos kis üvegben nagyon jól mutat.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top