+ Életmód

Újborfesztivál és Libator a hétvégén

újborfesztivál

Kézműves borászatok boraival, libaételekkel, lámpás felvonulással, kézműves foglalkozásokkal és koncertekkel várják a közönséget.

Kézműves borászatok boraival, libaételekkel, lámpás felvonulással, kézműves foglalkozásokkal és koncertekkel várja a Szent Márton Újborfesztiválon és Libatoron a szentendrei Skanzen egész hétvégén az érdeklődőket.

A Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum csütörtöki közleménye szerint a Márton-napi mulatságok hangulatát a mosonmagyaróvári Lajta Néptáncegyüttes eleveníti meg a múzeumban. A látogatók bepillanthatnak az őszi társas munkák légkörébe, megismerhetik Szent Márton életét, érdekességeket tudhatnak meg a libakultusz eredetével kapcsolatban.

A programot a Langaléta Garabonciások Márton-napi előadása színesíti, lesz mesemondás, történelmi-irodalmi borműhely, őszi csemegék és kézműves termékek vására.

A Skanzen Étteremben libaételek várják a látogatókat, de aki maga szeretné elkészíteni Márton-napi finomságait, az főző workshopon is részt vehet a Skanzenben – hangsúlyozzák a közleményben.

A kézműves foglalkozásokon a gyerekek készíthetnek textil- és szalmaliba, csuhé tök és tűzzománc ékszer mellett lámpást a Márton-napi felvonuláshoz.

A Skanzen Vigadó színpadán többek között fellép Gulyás László vándormuzsikus, zenél a Makám Együttes és a Montanaro Duo, valamint a Dresch Vonósok, a Sarjú Banda és a Tatai Szarkalábak is színpadra lépnek – írták.

A múzeum portái, házai 16 óráig, a Skanzen Vigadó és a kézműves vásár 18 óráig tartanak nyitva. Az egész napos programsorozatot mindkét napon őszbúcsúztató koncert és táncház zárja.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top