+ PR-cikk

Vajon sikerülhet házilagos módszerekkel eltüntetni a penészt?

penész

Rengetegen küzdenek az otthonuk falain kialakuló fekete penészfoltok ellen. A sötét gombatelepek nemcsak esztétikailag csúfítják el a helyiséget, hanem nagymértékben károsak is az egészségünkre.

A penész számos betegség kialakulásának lehet oka, megszüntetése így igen fontos, és gyors beavatkozást igényel. Azonban attól még, hogy eltüntetjük a foltokat, az újra kialakulást is meg kell előznünk. Az Airfresh elektromos páramentesítő eszközöket forgalmaz, melyek alkalmasak arra, hogy otthonunk levegőjének páratartalmát az optimális értéken tartsák. Ezzel pedig megelőzhetjük a penészfoltok ismételt kialakulását. Cikkünkben a gombásodás eltávolításához adunk néhány ötletet, és megvizsgáljuk a páramentesítő eszközök működését.

A penészről

Sokan tapasztalták már, hogy a lakás sötétebb zugaiban, a mennyezeten vagy esetleg a szekrények hátulján hatalmas fekete foltok éktelenkednek. Ezek a penészgombatelepek, melyek a túlzott nedvesség miatt alakulnak ki és rendkívül károsak szervezetünkre. Az allergia és asztma, illetve egyéb légúti megbetegedések kialakulásának lehet oka, ha a penészes lakásban töltjük mindennapjainkat.

Otthonunkban törekedjünk az optimális páratartalom kialakítására, így érdemes a 40-60% közötti értéket tartani. Ez elérhető gyakori szellőztetéssel, az épület külső szigetelésének megoldásával és az olyan hibák megszüntetésével, mint például egy külső ereszcsatorna törése miatti nedvesedés. De megoldásként javasoljuk a páramentesítő készülékek folyamatos üzemeltetését.

Hogyan tüntessük el a penészt?

A penész eltávolítására otthoni körülmények között is van lehetőség, azonban rendkívül körültekintően kell a műveletet elvégeznünk. A szárazon elkezdett leszedés során ugyanis a gombaspórák szétszóródhatnak a levegőben, amit belélegezve súlyos árat fizethetünk a szakszerűtlen munkáért. Mindig viseljünk maszkot, védőkesztyűt, ha a penészt próbáljuk meg gombaölővel vagy egyéb vegyszerrel eltüntetni.

Nagyobb felületek esetében bízzuk ezt a kérdést szakemberre, hiszen a gombás felületek kezelésében jártas mesterek biztosan a teljes területet kezelik egészségkárosítás nélkül. Miután végeztünk a meglévő penész eltüntetésével, vegyük górcső alá, hogy mi okozhatta a problémát és a túlzott nedvesedés okát is szüntessük meg.

Előzzük meg a bajt páramentesítő használatával

A páramentesítő készülékek használatával megelőzhetjük az újabb penészesedést. A modern eszközökön tökéletesen beállíthatóak a kívánt értékek, így biztosíthatjuk az állandó optimális páratartalmat a helyiségekben. A levegőben lévő vízpárát a készülék kivonja, egy gyűjtőtartályba juttatja, melyet időközönként ki kell ürítenünk.

Egyes eszközök képesek wifi hálózaton keresztül távolról is kommunikálni kezelőjükkel, így akár az irodából is beállíthatjuk otthoni készülékünk működését, így mikor hazaérkezünk, már a megfelelő páratartalom fogad bennünket a lakásban.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top