+ Film

Cserhalmi György, Hegedűs D. Géza és Kovács Lajos együtt játszik a Magasmentés című filmben

Magasmentés

A Magasmentés című film egy akciókkal teli hőstörténet, egy apa és fia története, valamint látlelet egy reményt vesztett városról.

Keresés a weben

November 16-tól lesz látható a magyar mozikban a Magasmentés című magyar dráma Fésős András rendezésében.

A Nemzeti Filmintézet (NFI) támogatásával készült film főszereplője Bogdan Dumitrache és Börcsök Olivér, a további szerepekben Keszég László, Schneider Zoltán, Bánfalvi Eszter, Cserhalmi György, Hegedűs D. Géza és Kovács Lajos látható – áll a Budapest Film MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményében.

A Magasmentés című film egy akciókkal teli hőstörténet, egy apa és fia története, valamint látlelet egy reményt vesztett városról. Az alkotás főhőse egy magasmentő specialista tűzoltó, Félix Sándor (Bogdan Dumitrache), aki olyan emberek védangyalává válik, akik el akarják dobni maguktól az életet.

Félix szerepét az egyik legjelentősebb román színész alakítja, akit a magyar közönség legutóbb a Spirál (2021) című filmben láthatott. Bogdan Dumatriche számtalan díjjal kitüntetett színművész, a Legjobb szándék főszerepéért 2011-ben Locarnóban díjazták, a Pororocában nyújtott alakításáért pedig 2017-ben a San Sebastian Film Fesztiválon kapott díjat.

A film rendezőjének, Fésős Andrásnak Az eltűnt mozi (1993) című vizsgafilmjét Diák Oscar-díjra jelölte az amerikai filmakadémia. Első játékfilmje, a Szabó Győző főszereplésével készült Balra a nap nyugszik (2000) magyarországi és nemzetközi filmfesztiválokon is sikereket ért el.

Fésős András azóta rövid- és dokumentumfilmeket, sorozatokat és színházi produkciókat rendezett. A Magasmentés forgatókönyvét a Hartley-Merrill nemzetközi forgatókönyvírói versenyen is díjazták.

A legfrissebb filmes hírek

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top