+ PR-cikk

Miért érdemes megtanulni a tízujjas gépírást?

gépírás

Manapság már szinte nincs is olyan szakma, ahol ne kellene használni számítógépet, laptopot az adminisztráció elvégzéséhez vagy bármi máshoz. Ha pedig valakinek olyan a munkája, hogy naponta több órán át is leveleket, dokumentumokat kell írnia, annak pláne fontos, hogy tudjon vakon gépelni.

A jó hír az, hogy ez a képesség könnyen megszerezhető: nem kell hozzá más, mint elvégezni a Tanfolyam.hu Gépírás tanfolyamát, amelyet levelező formában indítanak, azaz nincs jelenléti oktatás, otthonról is kényelmesen lehet tanulni. Ezek után pedig nincs másra szükség, mint rendszeres, napi szintű gyakorlásra, és így hamar profi gépíróvá válhat bárki!

Miért jó, ha tudunk vakon gépelni?

Régen, a hagyományos írógépek korában igen nagy értéknek számított, ha valaki tudott gyorsan, hibátlanul gépelni. Akkor még papírra nyomták rá a betűket, és aki hibázott, gyakran kezdhette elölről a dokumentum elkészítését.

Manapság már laptopon vagy számítógépen ütögetjük a billentyűzetet, és a javítás is egyszerű, azonban a gyorsaság még fontosabbá vált. Azok, akiknek a munkájukból kifolyólag sokat kell dokumentumot írniuk, szerkeszteniük, jól teszik, ha beiratkoznak a Tanfolyam.hu gépírás tréningjére, ahol nagyon egyszerűen sajátíthatják el a tudnivalókat.

Sokan azt hiszik, hogy számukra felesleges egy ilyen képzés, hiszen amúgy is egész nap a telefonjukat nyomkodják vagy sokat csetelnek, leveleznek, így gyorsan tudnak gépelni. De a valóság az, hogy a kétujjas gépelés gyorsasága fel sem ér a tízujjas gépelésével. Ezért a fiataloknak is azt javasoljuk: bátran kezdjék el a tanfolyamot, nincs feltételhez kötve a jelentkezés.

Plusz pont álláskereséskor

Az irodai munkakörök iránt egyre nagyobb az érdeklődés, hiszen olyan feladatokat kell végezni itt, amelyek nem járnak fizikai megterheléssel, viszonylag nyugalmasnak mondhatók, és ami a legfőbb: kiszámítható időrendben lehet dolgozni.

De mivel népszerű szakmákról van szó – akár egy asszisztensi, akár egy adminisztrátori vagy ügyfélkezelői állásról beszélünk –, sokan jelentkeznek, és bizony a gépírás tudás plusz pontot jelenthet a felvételi folyamatban.

Ha megvan a papírod is arról, hogy tudsz tíz ujjal vakon gépelni, akkor sokkal nagyobb eséllyel találsz egy jó állást, sőt a munkáltató akár hajlandó lesz majd nagyobb fizetést is adni, hogy megtartson.

Mire figyelj a gyakorlás során?

Akkor leszel igazán profi a tízujjas gépírásban, ha naponta gyakorolsz. Ne sajnáld ezt az időt, hiszen ezáltal valóban megtanulsz vakon gépelni: azaz írás közben nem kell az ujjaidat vagy a billentyűket nézni, hanem csak a monitort vagy a másolandó szöveget.

Fontos, hogy a gyakorlás és a munkavégzés során is kényelmesen helyezkedj el: legyen egy ergonomikus forgószéked, amelyben egyenesen tudsz ülni. Az a jó, ha az asztal magassága is állítható, így a monitor szemmagasságba kerül.

Tarts időközönként 10 perc szünetet, nyújtóztasd meg magad. Koncentrálni órákon át igen fárasztó lehet, ezért is jó, ha néha kicsit felállsz a gép elől.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top