+ PR-cikk

Miben másabb egy nemzetközi költöztetés egy határokon belülihez képest?

költöztetés

A nemzetközi költöztetés is csak egy a sok közül, igaz? Hát azért nem egészen! Természetesen itt is ugyanaz a feladat, viszont mások a körülmények. Egyfajta nehezített pályán való mozgásról van szó, melyről érdemes pár dolgot tudni. Lássuk is, hogy melyek ezek!

Milyen egy nemzetközi költöztetés?

Egyre több esetben van szüksége az embereknek nemzetközi költöztetésre. Ezek azok az országhatárokon átívelő szállítások, melyek nagyon elszaporodtak az utóbbi években. Ma már sokkal nyitottabbak vagyunk a költözésre, és jellemzően nem ott éljük le az egész életünket, ahol megszülettünk. Az, hogy az országok közötti átjárás is sokkal könnyebb és gördülékenyebb, mint korábban, tovább növelte a nemzetközi költöztetés arányát.

Ma már nem meglepő, ha egy cégnél úgy döntenek, hogy kiküldenek minket pár hónapra a külföldi anyavállalathoz, hogy tapasztalatot szerezzünk, esetleg segítsünk az ottani kollégáknak. De az sem ördögtől való, hogy szerencsét próbálva külföldön próbáljuk ki magunkat.

Ezen folyamatok kiszolgálására szakosodott a nemzetközi költöztetés, mely bonyolultabb, mint az országhatárokon belüli. Sokkal több a buktató, és természetesen drágább is. Még jó, hogy vannak olyan profi cégek, melyek megfelelő rutinnal rendelkeznek és tudnak nekünk segíteni ilyen esetben.

Nagyobb kiadás és hosszabb út

Az egyik nagy probléma egy külföldi költöztetés esetén az, hogy egy sokkal hosszabb útról beszélhetünk. Időben és kilométerben is természetesen. Ez pedig jelentősen több lehetőséget ad egy esetleges műszaki hibára, emberi mulasztásra, egészségügyi és egyéb vészhelyzetekre. Egyszerűen több idő van arra, hogy bármi is történjen. Szerencsére nem ez a jellemző, de a rizikó nagyobb.

Ezzel egyidőben megjelennek a kiadások is. Nagyobb szállítási költség formájában éppúgy, mint külföldi autópályadíjak képében. És akkor még ott vannak a humánerőforrás költségei is. Jellemzően több nappal kell számolnunk, mely megnöveli az összköltséget.

Súlymérés a határokon

Fontos tudni róla, hogy a határokon előszeretettel mérnek súlyt. Ez csak azért probléma, mert ha minimálisan is túllépjük a rakomány maximális súlyát, akkor az plusz terhet jelenthet majd. Épp ezért kell nagyon odafigyelnünk arra, amit a költöztető számunkra meghatároz.

Egy felpakolható összsúlyt fogunk megkapni, melyet semmiképp sem léphetünk át! Ha ugyanis ezt megszegjük, akkor miénk a felelősség! Ugyanúgy, ahogy egyébként a beltartalom esetén is. Ez azt jelenti, hogy nem szállíttathatunk el bármit. A költöztető nem nézhet bele a dobozokba, a hatóságok pedig ha olyan dolgot találnak benne, amit nem szabadna vinni, akkor az a megbízó felelőssége lesz, azaz a miénk. Ha ezeket nem tartjuk be, akkor elég komoly bírságokat is kaphatunk, amit mindenképp kerüljünk el!

Az esetleges nehézségek ellenére is megéri így elszállítani a bútorainkat külföldre. Mindössze annyi dolgunk van, hogy megtaláljuk a legjobb költöztetőt, akire bátran rábízhatjuk az egész folyamat lebonyolítását.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top