+ Zene

A Mulató Aztékok nagy dobása: 2013-2023

Mulató Aztékok

A Mulató Aztékok számos fesztiválon lépett fel az elmúlt tíz évben, és végigjárta az ország hip-hopra nyitott klubjait.

Megjelent a Mulató Aztékok első fizikai kiadványa. Az innovatív fővárosi underground hip-hop trió 2013-2023 című albuma vinylen és CD-n is kijött.

A zenekar tagjai, Emekajji, pHLaT és Tink a magyar rap rivaldafényétől távol fedezték fel a Balzac Stílt, amely a egyikük korábbi Balzac utcai lakásáról, a számok többségének születési helyéről kapta a nevét – szerepel a kiadó BPCD label ajánlójában.

Ahogy pHLaT (Osváth Sándor) korábban egy interjúban fogalmazott, nem kocsikról és nőkről dumálnak, inkább irodalmi nézőpontokat keresnek, ugyanakkor a szövegekben van szó közéletről is. Tink (Balázsovics Mihály) anyai nagyapja Juhász Ferenc, a 20. század második felének meghatározó költője.

A tízéves Mulató Aztékok napokban megjelent anyaga a Budapest Vinyl kiadón belül indult BPCD első korongja. A hip-hop csapat eddigi számait a bandcamp közösségi oldalon lehetett meghallgatni és letölteni. A 2013-2023 válogatás tíz felvétele közül a Füli Gér és a Vénusz a 2016-os A Füli Gér LP-n, a Nem halunk meg, a Negyedik nap és a Nagydolog a 2017-es Előszoba EP-n, a Bartók Béla és az Egyetlen hosszú nap a 2018-as Szobanövény LP-n, a Lenn és az Odabent az egy évvel későbbi, StackOne-nal közös Dunaújlipótváros című anyagon volt digitálisan elérhető. A lemeznyitó Alanyi jogon most hallható először.

pHLaT és Tink felel a Mulató Aztékok szövegeiért, a zenei alapokat emekajji (Molnár Ákos) készíti.

A csapat egyik rendszeres közreműködője a dunaújvárosi StackOne (Vágó Péter), aki a mostani lemezen két dalhoz járult hozzá tevékenyen. A Nem halunk meg mixét és masterét frankclear (Farkas Róbert) csinálta, az Odabentet a Mulató Aztékok a Slow Village-ből ismert Goulasch-sal (Gergály Norbert) és Nash-sel(Nagy Dénes) közösen jegyzi.

A Mulató Aztékok számos fesztiválon lépett fel az elmúlt tíz évben, és végigjárta az ország hip-hopra nyitott klubjait.

A legfrissebb zenei hírek

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top