+ Történelem

19 ismeretlen magyar hősi halottat találtak Gátérnál

hősi

Tizenkilenc, a második világháborúban hősi halált halt magyar katonát exhumáltak a Bács-Kiskun vármegyei Gátér község köztemetőjében.

fotó: honvédelem.hu

Tizenkilenc, a második világháborúban hősi halált halt magyar katonát exhumáltak a Bács-Kiskun vármegyei Gátér község köztemetőjében a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Hadisírgondozó és Hőskultusz Igazgatóság munkatársai.

Az igazgatóság szerdán a Facebook-oldalán azt írta: Gátér temetőjében – az 1948-ban készült jelentés szerint – 11 nevesített és 12 ismeretlen magyar katonát temettek el.

A hadisírgondozó osztály munkatársai augusztus 1. és 3. között végezték el a feltárást, amelynek során végül 19 egykori katona maradványát tárták fel. Személyi azonosításra egy esetben sem volt lehetőség.

Az exhumált katonák földi maradványait Budapestre, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Hadisírgondozó és Hőskultusz Igazgatóság erre a célra kijelölt objektumába szállították.

A magyar katonák újratemetése a budapesti Fiumei úti sírkert 52-es parcellájában, a második világháborúban hősi halált halt magyar katonák számára kijelölt parcellarészen lesz még idén ősszel – tudatták.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top