+ Irodalom

Elhunyt Gita Mehta

Gita Mehta

Gita Mehta és férje – aki befolyásos szerkesztőként dolgozott – nemzetközi irodalmi sztárok voltak, gyakran felbukkantak New Yorkban…

Gita Mehta amerikai-indiai író, rendező, akinek könyvei átalakították a nyugati elképzeléseket Indiáról, szombaton hunyt el otthonában, Újdelhiben. 80 éves volt – írja a deadline.com.

Nicholas Latimer, a Knopf könyvkiadó alelnöke és közönségszervező igazgatója, ahol Ms. Mehta férje, Sonny Mehta sok évig volt elnök és főszerkesztő, elmondta, hogy a halál oka egy agyvérzés szövődménye volt.

Gita Mehta és férje – aki befolyásos szerkesztőként dolgozott – nemzetközi irodalmi sztárok voltak, gyakran felbukkantak New Yorkban, Londonban és Indiában.

1979-ben Ms. Mehta kiadta első könyvét, a „Karma Cola: Marketing the Mystic East”-et, amely anekdotákból és megjegyzésekből áll, nyugati emberekről szól, akik megvilágosodást keresnek Indiában, gyakran lerészegedve az út során.

Az 1971-es „World in Action” televíziós sorozat írója és rendezője is volt, amely egy dokumentumfilm-sorozatot jelentett az aktuális eseményekről. Húszas éveiben brit dokumentumfilmeken dolgozott, miközben a Bombay Egyetemen tanított.

A legfrissebb irodalmi hírek

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top