+ PR-cikk

Kanapétisztítási útmutató

kanapé

Akár egy fotelról, egy két- vagy háromüléses vagy egy sarok ülőgarnitúráról van szó, a kanapé egyértelműen a nappali égköve, ami miatt kiemelten fontos, hogy megőrizd a jó állapotát. A mai cikkünkben pedig ehhez nyújtunk neked segítséget. Megmutatjuk, hogyan tisztítsd meg hatékonyan és gyorsan a bőr-, a szövet- és a velúr ülőgarnitúráidat.

Szövetkanapé tisztítása

Bár egy a Kanape.net kanapé kínálatában megvásárolt szövetkanapé segítségével könnyen meleg és otthonos hangulatot varázsolhatsz az enteriőrbe, de ezt a típust talán a legnehezebb karbantartani.

Először is egy száraz tisztítást kell végrehajtanod, ami a kanapé átporszívózását jelenti. Fontos, hogy mindeközben kerüld a túl erős szívóerőt, nehogy megsérüljenek a kárpit szálai! Majd miután ezzel megvagy, elkezdheted a kézi tisztítást, amelyhez nedvesítsd be a kanapé felületét tiszta vízzel, majd óvatosan, varrástól varrásig töröld át egy speciális, szövetkárpitokra kifejlesztett tisztítószerbe áztatott mikroszálas törlőkendővel! Végül pedig töröld át még egyszer egy másik nedves ruhával!

Bőrkanapé tisztítása

A bőrkanapé tisztítása esetében már kicsivel könnyebb dolgod van. Első lépésben töröld le egy pamutkendővel a felületét úgy, hogy közben a redőkben megbúvó porról sem feledkezel meg! Ezután pedig jöhet a mélytisztítás, amelyhez használj kifejezetten bőr ülőgarnitúrákhoz kifejlesztett termékeket.

Ezen a procedúrán kívül szükséges még félévenként egy impregnálást is végrehajtani, hogy a kanapé taszítsa a vizet.

Velúrkanapé tisztítása

Imádjuk a velúrból készült kanapékat, de valljuk be, nem a legkönnyebben tisztítható fajták. Oké, finom fogalmaztunk, valójában rendkívül kényesek. De ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne őket hatékonyan kitisztítani.

Fontos, hogy rendszeresen porszívózd át, hogy eltávolítsd a port, ugyanakkor arra mindenképpen figyelj oda, hogy ne sértsd meg az anyag szerkezetét! Abban az esetben pedig, ha szeretnél biztosra menni a végeredményt illetően, akkor érdemes még a teljes felületét átgőzölnöd.

Ha pedig netalántán valami kiborulna rá, akkor mindig azonnal itasd fel a kiömlött folyadékot egy tiszta, nedvszívó kendővel vagy papírtörlővel! Majd óvatosan vizezd be az érintett felületet, és hagyd megszáradni!

Kanapé tisztítása szódabikarbónával

A szódabikarbóna kiváló tisztító és fertőtlenítő hatása már régóta ismert, ezért a legtöbb házastársban általában meg is található. De azt kevesen tudják, hogy nem csupán tisztít, hanem a kellemetlen szagokat is elűzi.

Ha te is szeretnéd bevetni a kanapéd megtisztításánál, akkor keverj össze 1:2 arányban szódabikarbónát és vizet! Az így képződő pasztát pedig vidd fel egy szivaccsal vagy spatulával a teljes felületére, és hagyd hatni minimum 20 percig. Végül pedig mosd le a szódabikarbónát a kanapéról langyos vízzel, majd töröld át egy puha ruhával!

Reméljük, hogy a fentebb leírtak neked is hasznodra válnak majd. Ha netalántán neked is vannak olyan házi praktikáid, amelyeket gyakran bevetsz a kanapé tisztításakor, akkor azokat is szívesen hallanánk!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top