+ Képzőművészet

Nemzetközi grafikai kiállítást rendeznek a ceredi Galéria 23-ban

ceredi

A kiállítás a Ceredi Nemzetközi Művésztelep tevékenységéhez kapcsolódó, augusztusban átadott kortárs művészeti alkotótér, az ArtComplex része.

Nemzetközi grafikai munkákból álló válogatást mutatnak be az ország egyik legújabb kiállítóterében, a Nógrád megyei ceredi Galéria 23-ban szerdától. A tárlat az augusztusban megnyitott ORIGO című kiállítás folytatása, ahol a  grafikai ág különféle műfajaiban készült alkotásokat helyezi előtérbe.

A kiállítás a Ceredi Nemzetközi Művésztelep tevékenységéhez kapcsolódó, augusztusban átadott kortárs művészeti alkotótér, az ArtComplex része.

Az újonnan megnyitott Galéria 23 immár második alkalommal mutat be válogatást a művésztelep archívumából, valamint az erre a tárlatra meghívott alkotók műveiből – írták a közleményben.

Az ORIGO II. is a kezdetre, a kiindulópontra, azaz a Galéria 23 elindulására reflektál.

Az ORIGO II. nemzetközi kiállítás is elsősorban a grafikai ág különféle műfajaiban készült alkotásokat helyezi előtérbe, különös tekintettel a művészi sokszorosító eljárásra és az egyedi grafikára.

A 12 országból több mint félszáz kiállított művész munkája képet ad e műfajok sajátosságairól, eljárási, technikai sokszínűségéről. A kiállítás kilép a galéria falai közül, hiszen érdekes munkák láthatók a grafikai műhelyben, a múzeumban és a közösségi terek falain is, így lényegében a teljes ház kiállítótérré alakul.

A megnyitó napján, szeptember 13-án a szervezők nyitott műhely programmal is készülnek. Az érdeklődők körbejárhatják a művésztelephez tartozó további házakat és betekintést nyerhetnek az alkotótevékenységek helyszíneibe.

Az ArtComplex különlegessége a helyszín, amely egyszerre hordozza a régi idők emlékeit és a kortárs művészet jelenlétét. Az egykori téeszirodában kialakított ArtComplex több funkciót is kapott. Itt lelt otthonra a művésztelep újonnan felállított grafikai műhelye, egy 80-as éveket idéző enteriőr kiállítás, illetve a Galéria 23 is.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top