+ Zene

Eötvös Péter művéhez 360 fokos látványvilág készült

Eötvös péter

Eötvös Péter világhírű magyar zeneszerző, karmester a 1960-as években 100 magyar népmese dramaturgiáját kutatta.

Forrás: Magyar Zene Háza

Eötvös Péter Mese című művéhez alkottak 360 fokos vizuális világot a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) médiadesign szakos hallgatói a Magyar Zene Háza Hangdómja számára; a projekt premierjét pénteken tartják.

A Zene Háza, a MOME, a Budapest Music Center (BMC) és Eötvös Péter összefogásában megvalósuló projektet pénteken és szombaton, a MOME és a Zene Háza közös programján, az Intermezzo Fesztiválon élvezheti először a közönség.

Batta András elmondása szerint az alkotással több mint ötvenéves álom vált valóra.

Eötvös Péter világhírű magyar zeneszerző, karmester a 1960-as években 100 magyar népmese dramaturgiáját kutatta, majd 101. meseként létrehozta azt a kultikus művet, amely számára belépést jelentett a korabeli szakmai elit legszűkebb csoportjába.

A Mese című, 12,5 perces hangjáték 1968-ban készült, a mesélő, a különböző karakterek megszemélyesítője Molnár Piroska volt. A hangfelvételek eredetileg Budapesten készültek, majd ebből az alapanyagból hozta létre Eötvös Péter az elektronikus kompozíciót a kölni rádió stúdiójában.

Eötvös Péterről bővebben ITT.

A mester rég dédelgetett vágya, hogy száz magyar népmese motívumainak felhasználásával készült művéhez képi világ társuljon.

A látványvilágot, az animációkat a zeneszerző instrukciói alapján készítették a MOME média design szakos hallgatói, Székely Ákos, Siteri Nóra, Horváth Adrienn, Szőnyi Máté és Takács Bori.
A Zene Háza Hangdómjának 360 fokos vásznára tervezett, különleges akusztikai és vizuális élményt nyújtó mű az Intermezzo Fesztivált követően a Hangdóm műsorára is felkerül, a közönség – változó párosításban – két-két animációt tekinthet meg egy vetítésen.

Részletes információk ITT

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top