+ Design

A Photo Couture című magyar kiállítást ünneplik New York-ban

Photo Couture Nanushka márkaboltjában

Photo Couture című kiállítás nyílik New Yorkban a kortárs magyar fotóművészek munkáiból.

Fotó: Nanushka - NEW YORK STORE & CAFÉ
Keresés a weben

Egy hétig látható New York belvárosában a kortárs magyar fotóművészek munkáiból óriási érdeklődés mellett megnyílt Photo Couture című kiállítás.

A New York művészeti negyedeként is ismert SoHo szívében a Nanushka márkaboltjában látható tárlaton nyolc fiatal magyar fotós munkái mutatkoznak be, kapcsolódva a divat témájához.

A bemutatott alkotásokban a magyar fotográfia öröksége ötvöződik a modern motívumokkal – hangzott el az M1-en.

A Photo Couture című tárlatot a New York-i Divathéttel (New York Fashion Week) egy időben rendezik és fiatal magyar tehetségeknek biztosít alkalmat bemutatkozásra az Egyesült Államokban.

A kiállított képek a divatfotográfia és a fotóművészet határán mozognak. Például az Európában már sikeres fotós, Barna Bálint két olyan alkotása is látható, amelyek egy német magazin számára készült sorozat részei.

A megnyitóról készült tudósításban elhangzott: Magyarországnak és az ifjú magyar művészeknek különleges kapcsolata van a fotóművészettel, hiszen olyan klasszikusok látásmódját viszik tovább, mint André Kertész, Robert Capa vagy Moholy-Nagy László.

Bordán Lili színésznő a kiemelte: meglepte, hogy milyen fantasztikus miliőben kapott helyet a kiállítás. “Gyönyörűek a fotók” – méltatta a tárlatot.

Palotai Csenge, a Liszt Intézet New York igazgatója hangsúlyozta: megtiszteltetés, hogy folyamatosan segíthetik a tehetséges, feltörekvő magyar művészek tengerentúli bemutatkozását. Mint mondta, bízik benne, hogy a különleges magyar látásmódot megszereti a New York-i közönség.

A kiállító művészekről szólva kiemelte: “fiatalok, tehetségesek és szerethetők. Többen már nemzetközi sikereket is elértek, úgyhogy reméljük, most az Amerikai Egyesült Államokban is megismerik és megszeretik őket “- mondta.

Robert Capát idézve úgy fogalmazott, “nem elég tehetségesnek lenni, magyarnak is kell lenni”. “Hát itt vannak most a magyarok és nagyon tehetségesek” – hívta fel a figyelmet a művészekre.

A Liszt Intézet New York és az EDGE Communications művészeti ügynökség közös szervezésében, a Magyar Divat & Design Ügynökség közreműködésével szerdán nyílt tárlaton Ajkai Dávid, Albert Alianna, Barna Bálint, Bolla Vivienne, Donka Panna, Lábady István, Martin Wanda és Varga Marietta alkotásai láthatók.

A jövő szerdáig zajló New York-i Divathét a divatszakma egyik meghatározó globális programja.

A Photo Couture című tárlat az első, New York-i bemutatkozás után több helyen látható lesz. A magyar közönség október 19. és 22. között az Art Photo Budapesten, az Art Market Budapest kísérőrendezvényén láthatja a kiállítást.

Budapesten, a W Budapest Hotelben a Nanushka legújabb, Kopjafa nevű kollekciója egy installáción keresztül mutatkozik be. A világsikerű magyar divatmárka nemcsak a tengerentúlon, hanem itthon is őrzi és népszerűsíti a magyar kultúrát.

Nanushka egyik legfontosabb célja, hogy megismertesse Magyarországot és a magyar kultúrát külföldön. “A Kopjafa kollekció esetében sincs ez másként, ami ezúttal is a magyar hagyományokból építkezik és ősi szellemi örökségünket, illetve motívumainkat ötvözi modern és új elemekkel”.

A Nanushka Kopjafa nevű kollekciója a Budapest Central European Fashion Week keretében látható szeptember 14-ig Budapesten.

A budapesti eseményről bővebben ITT.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top