+ Film

Kiscelli Napok a Kiscelli Múzeumban

Nyárzáró a Kiscelli Múzeumban

Kreatív foglalkozásokkal, tárlatvezetésekkel, filmvetítéssel, finom falatokkal és Balaton koncerttel készülnek a Kiscelli Múzeumban

Kép forrása: Cserna Károly: A kiscelli kolostor, 1900 (BTM Kiscelli Múzeum – Fővárosi Képtár, Grafikai Gyűjtemény)
Keresés a weben

Sokszínű programkínálattal, többek között tárlatvezetésekkel, kreatív foglalkozásokkal, filmvetítéssel és Balaton-koncerttel várja a Kiscelli Múzeum a látogatókat szombaton.

A nagyközönség megismerheti a Fővárosi Képtár anyagából összeállított, női alkotók 1900 és 1950 között készült műveit bemutató kiállítását Molnárné Aczél Eszter kurátori tárlatvezetésével.

A Nyugati teret és a csomópontot övező városrészek múltját bemutató időszaki tárlatot Maczó Balázs kurátor ismerteti.

Az Épületvezetés kriptatúrával elnevezésű programon a résztvevők megismerkedhetnek az épület történetével és megtekinthetik a csak vezetéssel látogatható kriptát.

Rostás Péter Kiscelli Park – Vadregényes kastélykert című parksétája során pedig a Kiscelli Múzeum mellett elterülő erdő történetét mutatják be a látogatóknak.

 A jólfésültség története – Fodrászipari forradalom Budapesten című időszaki kiállítást Maczó Balázs tárja az érdeklődők elé. A tárlatvezetés során az érdeklődők megismerhetik egyebek mellett a korabeli fodrászversenyeket és fodrászbálokat, valamint a nevezetes fővárosi fodrászokat is.

Szintén tartanak tárlatvezetést Gát János és Róka Enikő kurátorok vezetésével a Reigl Judit figurális festészetét bemutató kiállításon.

A Frizuraszitázás – Letterpress Workshop című programon az érdeklődők a fodrászattörténeti kiállításban szereplő hírességek frizuráit nyomtathatják saját vagy a múzeumban vásárolt textilre szakavatott nyomdász segítségével.

A Családi böngésző című programon pedig a vállalkozó kedvű családok közös böngésző játékra indulhatnak a Fővárosi Képtár női alkotók sosem látott műveit bemutató időszaki kiállításán.

A szombati nap során levetítik Kurutz Márton és Borsody István 2018-ban készült, Az elveszett nagypapa című alkotását is. A dokumentumfilm egy izgalmas nyomozás története, amelyben a megtalált tekercsek és a digitális archívumok segítségével a néző szeme előtt bomlik ki egy 20. századi budapesti zsidó család története. A vetítést követően kerekasztal-beszélgetést is szerveznek.

A Kiscelli Nap részeként fellép a magyar underground színtér egykori fontos szereplője, az 1979-ben alapított és az egy időben az Európa Kiadó, valamint a Trabant együttesekkel is szorosan együttműködő Balaton zenekar.

A múzeum szombaton 12 órakor nyit.  A Kiscelli Nap programjain való részévétel a 14 éven aluliaknak számára díjtalan.

A programokról részletesen ITT

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top