+ Természet

Sártengerré változott a sivatag – Burning Man

burning man

A 80-as évekre visszanyúló Burning Man fesztivált 1991 óta rendezik Nevada sivatagában egyfajta ellenkulturális rendezvényként hirdetve.

A Burning man tízezer fesztivállátogatója rekedt vasárnap Nevada állam sivatagában, miután szokatlan esőzés sártengerré változtatta a környéket, ahol a rendőrség egy haláleset körülményeit is vizsgálja.

A fesztiválterületen sátorozó tízezrek közül szombaton többen gyalog indultak el a mély sárban a 8 kilométerre fekvő legközelebbi városba, de a járművel érkezett vendégek nem tudták elhagyni a területet. A fesztiválnak otthont adó térség a festői szépségű Black Rock sivatag Reno városától északra mintegy 150 kilométerre fekszik.

Az egy hetes Burning Man összkulturális fesztivál augusztus 27-én kezdődött a Black Rock sivatagban, a szervezők közlése szerint több, mint 70 ezer ember vett jegyet az eseményre.

Az esőzés után szervezők csak hatósági és mentőjárműveket közlekedését engedélyezték, de közölték, hogy a látogatók ellátásáról gondoskodnak, ugyanakkor a higiéniai körülményeket a helyi sajtó jelentése szerint nem tudják biztosítani, miután a mobil mellékhelyiségek kiürítése nem lehetséges.

A fesztivál területén egy ember életét vesztette, de a helyi rendőrhatóság részleteket nem közölt az áldozatról és halálának okáról sem.

A meteorológusok vasárnapra további esőket vártak a térségben, ami nehezítheti a sivatagban kialakult sár felszáradását.

A 80-as évekre visszanyúló Burning Man fesztivált 1991 óta rendezik Nevada sivatagában egyfajta ellenkulturális rendezvényként hirdetve, ami szembe megy a népszerű kultúra irányzataival. A kezdeti évekkel szemben, amikor kifejezetten underground művészeti esemény volt, a fesztivál az elmúlt években egyre divatosabb a nyugati parti értelmiségi elit körében, és ennek megfelelően növekedtek a jegyárak is.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top