+ Film

Sopsits Árpád új filmje három család összefonódó titkairól és bűneiről szól

a martfűi rém Sopsits Árpád

Sopsits Árpád producer-rendező, költő új filmjének díszbemutatója október 24-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban lesz.

Október 26-án debütál a mozikban Sopsits Árpád, a Martfűi rém rendezőjének új alkotása, a Mellékszereplők című nagyjátékfilm.

A Makk Károly osztályában végzett, 1994-ben Balázs Béla-díjjal elismert rendező a Martfűi rém nagyjátékfilm szakmai és közönségsikere után új alkotásában ismét a bűn témáját boncolgatja; három, összefonódó sorsú család párhuzamos történetét meséli el napjaink vidéki Magyarországán.

Egy gazdag üzletember és felesége, kislányuk, egy kiállítás-rendező fotográfus és keramikus felesége, valamint egy börtönpap története bontakozik ki a vásznon. Sorsuk összefonódik, többen ugyanabban a városban élnek, vagy éltek, életüket pedig alapvetően borítják fel a feltáruló titkok és bűnök.

A film azokat a kérdéseket boncolgatja, hogy ki válhat tettessé, és ki áldozattá, valamint, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz, ismerjük-e magunkat egyáltalán. Felmerülnek azok a kérdések is, hogy kinek van joga ítélkezni felettünk, és meg tudunk-e bocsátani magunknak.

Sopsits Árpád producer-rendező, költő új filmjének díszbemutatója október 24-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban lesz, majd október 26-án kerül az országos művészmozi-hálózatba, de néhány kereskedelmi filmszínház is műsorára tűzi. A Mellékszereplők című film elkészültét az Nemzeti Filmintézet támogatta.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top