+ Zene

Timmy Trumpet, Lukas Graham, Rita Ora – 10 színpad, 215 előadó a SZIN-en

szin

Szerdán megnyitotta kapuit az idén 55 éves Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN), ahol mások mellett Timmy Trumpet, Lukas Graham, Rita Ora és Alok is fellép.

A SZIN négy napon át, augusztus 26-ig tart az újszegedi Partfürdő területén. Tíz zenei színpadon, mintegy 215 előadó lép fel, valamint a fesztivál Civil Falujában 45 civil szervezet mutatja be tevékenységét, tart ismeretterjesztő előadásokat – közölte Kolonics Erika, a fesztivál igazgatója.

Az igazgató kiemelte, rekordszámú résztvevőt várnak az idei fesztiválra, mivel csaknem 12 ezer bérletet értékesítettek, és soha nem volt még korábban, hogy a nyitónap előtt eladják azokat. A bérleteken kívül napijegyekkel is be lehet jutni, de a pénteki jegyek már elfogytak.

A nemzetközi sztárok mellett a magyar könnyűzenei előadók színe-java is fellép: mások mellett Majka, Azahriah, a Halott Pénz, Krúbi, a Carson Coma, a Quimby, a Wellhello, az Ivan & The Parazol, a Margaret Island, a Bohemian Betyars, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Budapest Bár, a Bëlga, Dzsúdló, Beton.Hofi, Lil Frakk x 6363, Pogány Induló x Ótvar Pestis, de fellép a Parno Graszt, a Söndörgő és Szabó Balázs Bandája is.

A fesztiválon újdonságnak számít a vándor vurstli, amellyel a szervezők a hajdani nagyvárosok forgatagának hangulatát szeretnék felidézni vásári játékokkal, mutatványokkal, céllövöldével, jósokkal és még sok érdekességgel – részletezte Kolonics Erika.

A Szegedi Ifjúsági Napok a legnagyobb múltú hazai fesztivál, története 55 évvel ezelőtt 1968-ban indult, és három korszakra osztható. Az első a Kommunista Ifjúsági Szövetség, az MSZMP ifjúsági szervezete alatt működött 1989-ig. A rendszerváltás azonban elsodorta a KISZ-t, vele együtt az ifjúsági rendezvényeket is.

A második korszakában a SZIN-t Szurdi Zsolt, a szegedi Rock Klub egykori vezetője karolta fel, és próbálta életben tartani különböző helyszíneken, mintegy tíz évig, de támogatás hiányában a szervezők a végén már képtelenek voltak megrendezni az eseményt.

Harmadik szakasza 2002-ben kezdődött, amikor a városvezetés felélesztette a fesztivált, amely helyszíne a Partfürdő lett. A hazai zenekarok már számoltak a szegedi bulival, majd lassan felfedezték azt a nemzetközi fellépők is.

Minden egyéb információ a koncertek időpontjáról és helyszínéről a www.szin.org weboldalon található.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top