+ Képzőművészet

139 művész, 174 alkotás a Vásárhelyi Őszi Tárlat kiállításán

vásárhelyi őszi tárlat

A Vásárhelyi Őszi Tárlat a maga nemében egyedülálló képzőművészeti seregszemle Európában: 6 évtizede mindig megrendezték.

egy korábbi tárlat

Az október 8-án nyíló 69. Vásárhelyi Őszi Tárlaton 174 alkotás szerepel majd – tájékoztatta a szervező Tornyai János Múzeum.

Az öttagú bírálóbizottság 139 művész mintegy félezer alkotása közül választotta ki a 89 festményt, 49 grafikát, 30 plasztikát és hat egyéb kategóriájú alkotást, melyeket a művészetkedvelők december 3-ig láthatnak az Alföldi Galéria földszintjén.

A kiállítás anyagát válogató és a díjakról döntő szakmai testület vezetője, egyben a tárlat kurátora Nátyi Róbert művészettörténész, a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karának dékánja. A tárlat díjzsűrijén eldőlt, hogy ki kapja az idei év fődíját, a Tornyai-plakettet. A szakmai grémium közel húsz elismerésről döntött, amelyek a megnyitón válnak majd nyilvánossá.

A Vásárhelyi Őszi Tárlat a maga nemében egyedülálló képzőművészeti seregszemle Európában, ugyanis nincs még egy olyan kiállítás, melyet több mint hat évtizede minden esztendőben megrendeznek, egyedül a kétévente tartott Velencei Biennálé tekint vissza komolyabb múltra.

Az első ízben 1954-ben megszervezett kiállítás mára Magyarország legjelentősebb kortárs képzőművészeti seregszemléjévé vált.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top