+ PR-cikk

A kutyusok jóllétének alapja: a megfelelő kutyatáp

kutyatáp

Akik valaha is elkötelezték magukat hűséges kedvencük iránt, pontosan tudják, hogy a megfelelő táplálás az egészséges, boldog élet alapját jelenti. Eszerint a választott kutyatáp valódi érték, és korántsem mindegy, hogy melyik típus mellett tesszük le voksunkat.

A Grandopet.hu oldaláról beszerezhető minőségi teljes értékű kutyatáp, méghozzá kiválaszthatjuk az egyéni sajátosságok szerint a legmegfelelőbbet, figyelembe véve a kutyus életkorát, az aktivitását, de elérhetünk speciális hipoallergén eledeleket is.

A táplálás szerepe a kutyák egészségében

Minden felelős kutyagazdi tisztában van vele, hogy a választott eledel milyen mértékben befolyásolja a kedvenc fizikai erőnlétét, egészségi állapotát. Az optimális táplálással javíthatunk állatunk vitalitásán, és egy kicsit felturbózhatjuk az energiaszintjét. A kiváló minőségű száraztápok ismérve, hogy olyan összetevőket – optimális arányban – tartalmaznak, amelyek elengedhetetlenek az adott korban lévő eb mindennapi tevékenységének fedezésére.

Bizony nem feledkezhetünk meg négylábú barátunk ideális testsúlyáról sem, a prémium eledelekkel fenntartható az optimális testtömeg, vagyis elkerülhetjük az elhízást és a lesoványodást. Természetesen ehhez nem elegendő a minőséget követni, fontos, hogy szőrmókunk életmódjához, testi adottságaihoz mérten válasszuk ki a kutyatápot, és a javasolt mennyiségben adagoljuk számára.

Egyes ebek hajlamosabbak az elhízásra, esetükben különösen ügyelni kell a fitt állapotuk megőrzésére, különben könnyen egészségügyi problémák léphetnek fel. Szerencsére elérhetőek ivartalanított, illetve kevesebb mozgásigényű állatoknak fejlesztett állateledelek is.

Az optimális táplálás hozzájárul a szőrzet egészségéhez is, vagyis olyan komponenseket is tartalmaznak a prémium tápok, amelyek a fényes bundázat fenntartását támogatják. Ugyanígy az immunrendszer támogatása is kiemelten fontos, érdemes tehát olyan eledelt választani, amelyben vitaminok, ásványi anyagok is fellelhetők.

Hogyan válasszunk kutyatápot?

Vegyük figyelembe állatunk életkorát, aktivitását, ugyanis ez meghatározó a tápválasztásnál. Könnyen belátható, hogy mások az igényei egy idős ebnek, aki esetleg betegeskedik is, mint egy aktív, edzett kutyának, aki talán még versenyekre is jár. Legyünk tekintettel az állapotára, ha vannak rendellenességei, betegségei, mindig kérjük ki állatorvosunk véleményét az etetésével kapcsolatban. Előfordulhat, hogy másik eledelre kell váltani, vagy plusz étrend-kiegészítő adása is indokolttá válik.

Tájékozódjunk az összetevők kapcsán!

Mindig alaposan járjunk utána, hogy konkrétan milyen komponenseket is tartalmaz az adott kutyatáp, ezeket ugyanis kötelező tételesen felsorolni. Ez nemcsak a minőség tekintetében fontos, hanem akkor is, ha esetleg allergiás valamely összetevőre.

Bizonytalanság esetén pedig ne habozzunk segítséget kérni az állatorvostól!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top