+ Irodalom

Nádas Péter és Schiff András is aláírta a Putyin szövetségesének küldött levelet

Nádas Péter

Az Aljekszandr Lukasenka belorusz elnöknek címzett nyílt levelet többek között Herta Müller, Nádas Péter, Elfriede Jelinek, és Schiff András is aláírták.

fotó: MTI/Kovács Anikó

Az Aljekszandr Lukasenka belorusz elnöknek címzett nyílt levelet többek között Herta Müller, Nádas Péter, Elfriede Jelinek, és Schiff András is aláírták. A levélben szolidaritásuknak adnak hangot a teljes elszigeteltségben tartott politikai foglyokkal.

Világszerte elismert művészek, köztük Nobel-díjas írók is aláírták azt a nyílt levelet, amelyben a fehérorosz börtönökben sínylődő politikai fogvatartottak érdekében emeltek szót. Az aláírók között vannak magyarok is – írta a Könyves magazin.

A bebörtönzöttek között van Marija Kalesznyikava fuvolaművész és politikai aktivista, aki a rácsok mögött megbetegedett, de február óta nem közöltek információt az állapotáról, és teljes elszigeteltségben tartják. Ahogy a levél is megemlíti: mintha eltűnt volna a földről, senki nem tudja, hol van és hogy megy a sora.

Lukasenka elnök úr, ön csak erőszakkal biztosítja a hatalmát. A foglyok teljes elszigetelése kínzás. De a foglyok nem képezik az ön tulajdonát

– áll egyebek között a levélben.

Az aláírók:

Margaret Atwood,

Daniel Barenboim,

Wolf Biermann,

Durs Grünbein,

Elfriede Jelinek,

Gidon Kremer,

Igor Levit,

Herta Müller,

Nádas Péter,

Salman Rushdie,

Schiff András,

Olga Tokarczuk és

Tomas Venclova.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top