+ Film

Deák Kristóf thrillere közönségdíjat nyert New York államban

Deák Kristóf

Deák Kristóf első mozifilmjének főhőse egy szelíd, illedelmes irodista fiú, Rudi, aki úgy dönt, saját maga szolgáltat igazságot…

Deák Kristóf Az unoka című thrillerét választotta a legjobbnak a közönség hétvégén a Stony Brook Filmfesztiválon New York államban.

Az idén 28. alkalommal megrendezett, független rövid- és nagyjátékfilmeket felvonultató amerikai fesztiválon az előző években olyan hírességek is tiszteletüket tették, mint Tilda Swinton és Steve Buscemi. A hétvégén véget ért, tíznapos eseményen 36 alkotást mutattak be összesen 26 országból – írta a Nemzeti Filmintézet.

A Stony Brook Egyetem fesztiváljának közönségszavazása alapján a legjobb film az Oscar-díjas Mindenki című rövidfilm rendezőjének legutóbbi alkotása, Az unoka című akciódráma lett.

Deák Kristóf első mozifilmjének főhőse egy szelíd, illedelmes irodista fiú, Rudi, aki úgy dönt, saját maga szolgáltat igazságot, miután imádott nagyapja lelketlen csalás áldozata lesz. A nyomozásban segítségére siet rátermett kolléganője, valamint a csalók korábbi áldozatai is – ismerteti a film tartalmát a közlemény.

A nyomozós thrillerbe oltott felnövés-történet korábban elnyerte a Brüsszeli Nemzetközi Fantasztikus Film Fesztivál legjobb thrillernek járó trófeáját, valamint a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál közönségdíját is, a portói Fantasportón pedig elismerő oklevelet kapott a szakmai zsűritől.

Az unoka rendezője és forgatókönyvírója Deák Kristóf, a film főszerepeiben Blahó Gergő, Jordán Tamás, Jászberényi Gábor, Pogány Judit és Döbrösi Laura láthatók.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top