+ Képzőművészet

Az oroszok a világörökség részeit lőtték szét Odesszában

unesco

Odessza történelmi központja januárban került fel az UNESCO veszélyeztetett világörökségi helyszíneket felsoroló listájára.

Több világörökségi státuszú múzeum is megrongálódott az Odessza elleni legutóbbi orosz támadásokban – közölte az UNESCO szombaton.

Az ENSZ párizsi székhelyű tudományos és kulturális szervezetének közleménye szerint a legnagyobb károkat a Régészeti Múzeum, a Tengerészeti Múzeum és az Irodalmi Múzeum szenvedte el.

Odessza történelmi központja januárban került fel az UNESCO veszélyeztetett világörökségi helyszíneket felsoroló listájára, Oroszország Ukrajna ellen indított háborúja miatt.

Oroszország vasárnapra virradóra ismét támadást indított a dél-ukrajnai kikötőváros, Odessza ellen – jelentette be a régió kormányzója, aki egy civil haláláról és több mint tizennyolc sebesültről számolt be.

Oleg Kiper kormányzó a Telegram üzenetküldő alkalmazáson azt írta: „Sajnos, van egy civil halottunk az Odessza elleni éjszakai orosz terrortámadás következtében”. Hozzátette: „Odesszában 18-an megsebesültek, köztük négy gyermek. Tizennégyen kerültek kórházba a városban, a három sebesült gyermeket beleszámítva” – közölte.

Kiper a polgári infrastruktúrában, lakóépületekben és egy egyházi intézményben okozott károkról is beszámolt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top