+ Zene

A Forma-1 magyar futamot a Magyar Rádió Gyermekkórusa indítja

forma-1

Megtiszteltetés, hogy a Forma-1 Magyar Nagydíj futamának rajtjánál a Magyar Rádió Gyermekkórusa énekli a magyar Himnuszt – mondta Dinyés Soma

Újabb emlékezetes fellépésre készül a Magyar Rádió Gyermekkórusa. A nemzetközi zeneélet megbecsült és elismert énekkara 68 éves fennállása óta fellépett már az Amerikai Egyesült Államokban, Japánban, Dél-Koreában és Taiwanban, ezúttal pedig a 38. Formula-1 Magyar Nagydíj futamának felvezetőjeként ad műsort július 23-án, vasárnap délután – írja a hirado.hu.

A Magyar Rádió Gyermekkórusa rendhagyó helyszínen lép fel. Az 1943-ban alapított kórus már számos jelentős eseményen lépett fel, ezen a hétvégén pedig a 38. Forma-1 Magyar Nagydíj futam felvezetőjének műsorában működnek közre.

Vasárnap a rajt előtt a Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutató versenyzőinek közreműködésével éneklik el a magyar Himnuszt.

A világ számos országából követik majd figyelemmel a nagyszabású sporteseményt, így a kórus még szélesebb közönség előtt mutathatja be tehetségét és rendkívüli előadásmódját.

A Magyar Rádió Gyermekkórusa hatalmas büszkeséggel és elkötelezettséggel készül a megtisztelő feladatra, hogy hangjukkal megadják a futam hangulatát és a kezdő löketet a versenyzőknek.

„Megtiszteltetés, hogy a Forma-1 Magyar Nagydíj futamának rajtjánál a Magyar Rádió Gyermekkórusa énekli majd a magyar Himnuszt. Amellett, hogy ezzel valóban az egész világ előtt képviseljük Magyarországot, nagyon komoly szakmai kihívás is egyben, hiszen a hazai zenei kultúra magas színvonalát is alkalmunk van ilyen módon reprezentálni”

– hangsúlyozta az esemény jelentőségét a Magyar Rádió Gyermekkórusának vezető karnagya, Dinyés Soma.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top