+ PR-cikk

Az egyedi okostelefonoké a jövő, vagy megyünk a tömeg után?

okostelefon

Az okostelefonok piacán ma már óriási választékkal találkozhatunk. Rengeteg gyártót, és nagyon sok egymásra nagyon hasonlító készüléket találunk a boltok polcain. De szerencsére vannak olyan brandek, akik nemcsak megpróbálnak, hanem valóban ki is tűnnek a tömegből. De vajon az övék-e a jövő ebben az iparágban?

Fekete (-fehér) bárány az okostelefonok között

A mobiltelefonok közül ma már nehéz kitűnni. Kinézetre sok esetben szinte azonos darabok versengenek egymással a vásárlók kegyeiért. És mégis előtűnik időről időre egy olyan cég, aki máshogy képzeli el az okostelefonokat, mint a legtöbbünk.

Ott vannak például a Nothing Phone-ok a CoolMobile.hu-tól, melyekkel nem álltak be a sorba, inkább egyedit alkottak. Kinézetben és felhasználói élményben is nagyon eltérnek a ma kapható “tömegtelefonoktól.” A hátlapba integrált ledeknek és az Android alapú Nothing OS szoftvernek köszönhetően sokkal különlegesebb élményt kapunk, mint bármelyik más okostelefon esetén.

A fekete-fehér ikonjaik máris a védjegyükké váltak, ahogy a ledes hátlap és a nagyszerű felhasználói felületet nyújtó saját fejlesztésű operációs rendszerük is. Az egyedi élmény garantált!

Kevés mozgástér van design tekintetében egy okostelefonnál?

“Az előlap adott, ugyanis szinte egy az egyben kijelző, így azon nincs mit változtatni. A hátlap pedig általában jóval kevesebb figyelmet kap, az Android rendszer viszont kiválóan működik.” – ezt gondolhatják azok, akik végül valamilyen versenytárséhoz hasonló designnal rukkolnak elő.

Még jó, hogy a Nothing Phone készítői nem így gondolkodnak. Ők hozzá mertek nyúlni ezekhez a felületekhez, így lett egyedi hátlapjuk, egy nagyon jól használható operációs rendszerük, és egy nagyszerű lehetőségeket kínáló kezdőképernyőjük, valamint always on display felületük.

Ráadásul nem sajnálták a fejlesztői időt, mivel a pletykák szerint a Nothing OS 2.0-t a fejlesztőcsapat szinte a nulláról kezdte el újjáépíteni. Ezt egyébként a Nothing Phone (2)-re készítették, de a Nothing Phone (1) is megkapja ezt a fejlesztést.

Az ilyen egyedi okostelefonoké a jövő?

Egyelőre inkább számít kuriózumnak egy ilyen készülék, mintsem tömegterméknek. Viszont aki már látta a Nothing Phone (1) specifikációit és mellé az árcéduláját, az bizonyára el fog gondolkodni ezen a készüléken. Ez ugyanis egy 12 GB RAM-mal szerelt, 3 GHz-es sebességre képes processzorral és gyönyörű megjelenítésre képes 120 Hz-es dinamikus képfrissítést is támogató, AMOLED kijelzővel érkező nagyszerű okostelefon.

Sokan mondják, hogy az Apple okostelefonok nagyon jók funkcionalitásban, ezt imádják az iOS operációs rendszerben. Akinek esetleg ez hiányzott volna az Android rendszerből, az a Nothing Phone fejlesztésének hála átélheti ezt az érzést.

Kellenek az ilyen egyedi megoldások! Ezek is növelik a választási lehetőségek számát, ráadásul piaci versenyt teremtenek. És ez garantáltan minden felhasználónak jó, mert ez fogja előre vinni ezt az iparágat.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top