+ Színház

Elhunyt a Nemzeti Operaház ünnepelt sztárja

Graham Clark

Graham Clark keményen harcolt a rák ellene, de a szervezete eddig bírta, feladta, és ezzel öt évtizedes fényes karrierje lezárult.

Az Angol Nemzeti Operaház vezetése megrendülten tudatta, hogy Graham Clark operaénekes, ünnepelt művészük 82 éves korában elhunyt.

„Mély fájdalommal tölt el bennünket rendkívüli művészünk és kedves barátunk, Graham Clark. Figyelemreméltó élete és karrierje volt”

– írják az Instagramon.

Clark keményen harcolt a rák ellene, de a szervezete eddig bírta, feladta, és ezzel öt évtizedes fényes karrierje lezárult.

Clark a lancashire-i Littleborough-ban született 1941. november 10-én. Bruce Boyce-nál tanult, operai karrierjét pedig a Skót Operánál kezdte 1975-ben. Az ENO társulatának igazgatója volt (1978-85).

Miután Clark kapcsolatba került Wagner műveivel, több mint 275 alkalommal adta elő Loge és Mime-ot a Nibelung gyűrűjében. Britten, Strauss, Berg, Janacek és Busoni műveit is énekelte..

Az opera mellett Graham Clark koncertművész is volt, aki fellépett Amszterdamban, Antwerpenben, Bambergben, Berlinben, Brüsszelben, Kanári-szigeteken, Chicagóban, Kölnben, Koppenhágában, Edinburgh-ban, Londonban (Proms), Luzernben, Milánóban, Párizsban, Rómában, Tel-Avivban és Washingtonban.

Élete során számos díjat nyert, köztük az Oliver-díjat, és jelölték Emmy-díjra is.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top