+ Film

Forgács Erzsébet is az amerikai Filmakadémia tagja lesz

Forgács Erzsébet

Forgács Erzsébet, akit tavaly tüntettek ki Balázs Béla-díjjal, és olyan filmeken dolgozott, mint Az ajtó, a Saul fia, a Napszállta.

Fotó/Forrás: Budapest Film Academy

Forgács Erzsébet maszkmestert is meghívta tagjai közé az Amerikai Filmtudományi és Filmművészeti Akadémia (AMPAS), amely idén összesen 398 filmes szakembert vesz fel soraiba.

Forgács Erzsébet, akit tavaly tüntettek ki Balázs Béla-díjjal, és olyan filmeken dolgozott, mint Az ajtó, a Saul fia, a Napszállta vagy a Csodálatos Júlia, a maszkmesterek és hajstylistok szekciójába kapott meghívást.

Az akadémia honlapján olvasható lista szerint a meghívottak között idén is számos friss Oscar-díjas található, köztük a Minden, mindenhol, mindenkor író-rendező párosa, Daniel Kwan and Daniel Scheinert, a film producere, Jonathan Wang és egyik szereplője, Ke Huy Quan, vagy a Nyugaton a helyzet változatlan rendezője, Edward Berger és operatőre, James Friend.

Az akadémia zenei szekciójába meghívott új tagok között olyan nagy neveket találni, mint Taylor Swift, The Weeknd vagy David Byrne.

Nyolc filmest az akadémia több szekciója is meghívott soraiba, nekik választaniuk kell, hogy melyikhez csatlakoznak.

A Variety filmes szaklap cikke szerint a meghívottak 40 százaléka nő, 34 százalékuk kisebbségi csoporthoz tartozik, és 52 százalékuk a nemzetközi filmes életből érkezik 51 országot képviselve. Ha mindenki elfogadja a meghívást, a filmakadémia tagjainak száma 10 817-re nő, akik közül 9375 szavazhatnak majd jövőre az Oscar-díjakra.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top