+ Színház

Az Opera Romániába utazik

opera

Debussy darabját a június 24-ig tartó Bukaresti Operafesztiválon a helyi Nemzeti Opera szervezésében adják elő.

Pelléas és Mélisande című előadásával a román fővárosban vendégszerepel pénteken a Magyar Állami Operaház. Debussy darabját a június 24-ig tartó Bukaresti Operafesztiválon a helyi Nemzeti Opera szervezésében adják elő.

A francia zeneszerző egyetlen operáját fél évszázad kihagyás után tavaly februárban tűzte ismét műsorára a Magyar Állami Operaház a dán Kirsten Dehlholm és nemzetközi hírű színházi alkotócsapata, a Hotel Pro Forma színrevitelében, Frédéric Chaslin francia karmester hangszerelésében – közölte az Opera pénteken.

A bukaresti vendégjáték alkalmával az előadás főbb szerepeit Haja Zsolt (Pelléas), Gebe-Fügi Renáta (Mélisande), a Kolozsvári Magyar Opera művésze, és Kovács István (Golaud) énekli, az Opera Zenekart Szennai Kálmán vezényli. Az előadás Budapesten legközelebb 2024. júniusában lesz látható az Opera Eiffel Műhelyházában.

A második alkalommal megszervezett Bukaresti Operafesztiválon, amely a romániai állami zenés színházak seregszemléje, külföldi vendégként idén a Magyar Állami Operaház két szerb társulat, a Belgrádi Nemzeti Színház operaegyüttese és a Madlenianum Opera mellett vesz részt.

A romániai társulatok között ebben az évben is meghívást kapott a Kolozsvári Magyar Opera, amely története során először Bartók A kékszakállú herceg vára (rendező: Selmeczi György) és A csodálatos mandarin című művével (rendező-koreográfus: Jakab Melinda) vendégszerepelt a román fővárosban, Jankó Zsolt vezényletével.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top