+ Színház

Fülöp Péter egyedül pályázott a Csiky Gergely Színház igazgatói posztjára

Fülöp Péter

Fülöp Péter Rátóti Zoltán 2016 augusztusi lemondása óta áll a színház élén, megbízatása a nyár végén járt volna le.

Keresés a weben

Az intézményt jelenleg is igazgató Fülöp Pétert bízta meg további öt évre a kaposvári Csiky Gergely Színház vezetésével a somogyi vármegyeszékhely közgyűlése csütörtökön.

A posztra egyedüliként pályázó szakember 2028. augusztus 31-ig láthatja el a teátrum igazgatói feladatait. Fülöp Péter Rátóti Zoltán 2016 augusztusi lemondása óta áll a színház élén, megbízatása a nyár végén járt volna le, ezért pályázatot kellett kiírni a tisztség betöltésére.

A jelentkezőkkel szemben követelményként fogalmazták meg a szakirányú felsőfokú végzettséget, minimum öt év szakmai gyakorlatot, büntetlen előéletet és legalább egy középfokú nyelvvizsgát. Előírták azt is, hogy a pályázatnak tartalmaznia kell a színház irányítására, működtetésére vonatkozó szakmai programot, művészeti koncepciót, üzleti tervet, alkotótársak felsorolását, a művészeti vezető nevét, a kulturális, művészeti és szórakoztató rendezvények látogatottságának emelésére irányuló törekvéseket, és a gazdálkodás hatékonyságát növelő elképzeléseket is.

Fülöp Péter az előterjesztés mellékleteként olvasható és a szakmai bizottság által egyhangúlag támogatott pályázatában azt írta: azért dolgozik, hogy a kaposvári kulturális élet stabil, kiszámítható, innovatív és közönségcsalogató programokkal járuljon hozzá a város sikereihez, és megteremtse munkatársainak az ideális munkafeltételeket a kiváló minőségű munkához.

Törekedni fog rá, hogy a színház helyi társadalomra gyakorolt hatása építő, támogató, inspiráló legyen, Mészáros Tibor művészeti vezetővel mindent megtesz, hogy mindenki büszkén gondolhasson a Csiky Gergely Színházra a városban.

Az 1911 óta működő, jelenleg 137 alkalmazottat foglalkoztató, 2021 októbere óta az Együd Árpád Kulturális Központot és a Szivárvány Kulturális Központot is üzemeltető Csiky Gergely Színház idén több mint másfél milliárd forintból gazdálkodik. Ebből 568 millió az állami, 668 millió forint az önkormányzati támogatás, 250 millió forint az értékesítés nettó árbevétele, a költségvetés fennmaradó részét pályázati támogatások és egyéb források teszik ki.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top