+ PR-cikk

Hol lehet megnézni a saját járműkategóriát?

woxpay

Egy autóval kapcsolatban számtalan tényezőre oda kell figyelni. Sokan nem tudják, hogy például pontosan hol kell megnézni azt, hogy mégis melyik járműkategóriába tartozik az autónk vagy az a jármű, amit éppen vezetünk. Szerencsére ezt sokkal egyszerűbb kideríteni, mint azt elsőre gondolnánk.

Milyen kategóriákkal találkozhatunk?

Például az e-matrica vásárlása során egyáltalán nem mindegy, hogy melyik kategóriába tartozunk, valamint, hogy van-e utánfutó vagy sem. Szerencsére a beszerzés ma már nagyon egyszerű köszönhetően az olyan megoldásoknak, mint a VoxPay applikáció.

Térjünk vissza azonban a járműkategóriákra és azok jelentésére. Egyszerűen meg lehet tekinteni az adott jármű besorolását a forgalmi engedélyben szereplő “J” mezőben. Itt egy kóddal fogunk találkozni, mindegyiknek más a megnevezése. Az egyik leggyakoribb az M1, ami a személygépkocsit takarja, ezen belül azonban két különböző díjkategóriát különböztetünk meg: D1 és D2. D1 a legfeljebb 7 személy szállítására alkalmas jármű, a D2 pedig a 7-nél több. Hogy egy autó hány személyt képes szállítani, azt is a forgalmi engedélyben lehet megnézni (S.1. – ülések száma vezetővel).

Ezen kívül még ott van az N1, tehergépkocsi jelölés (szintén D2 díjkategória), M2 és M3 az autóbusz, attól függ, hogy 5 tonna alatt vagy felett van az össztömeg. Itt a díjkategória mindkettő esetben B2 lesz. Végül pedig ott vannak az utánfutók, amelyek 750 kg-ig O1, 750 kg felett pedig O2 jelölést kapnak. A díjkategória besorolásuk pedig U lesz, ezt kell majd keresni vásárlás során.

Az e-matrica vásárlás során fontos szerepe van a díjkategóriának

Nem hiába különböztetünk meg egy adott kategórián belül is különböző díjazásokat (lásd M1 személygépkocsi esetében 7 személy felett vagy alatt, D1 és D2 díjkategória). Ezeket mind figyelembe kell venni, ha autópálya-matricát akarunk vásárolni. Ami szerencsére ma már sokkal egyszerűbb, mint eddig valaha. Ahogy azt már az előzőekben is említettük, manapság már okostelefonos alkalmazásokat is használhatunk arra, hogy a szükséges matricákat gyorsan megvásároljuk.

Függetlenül attól, hogy megyeit vagy hagyományost akarunk, mindegyik megoldható az applikáción belül.

A vásárlás gyors és egyszerű az alkalmazás segítségével

Egy gyors letöltés, majd regisztráció és máris igénybe vehetjük az applikáció előnyeit, szolgáltatásait. Az autópálya-matrica vásárláshoz feltétlenül adjuk meg a rendszámot, és már választhatjuk is ki a matrica típusát. Ha ez megvan, már csak az érvényességnek a kezdetét kell beállítani, és meg is történhet a tranzakció. Erről kapni fogunk egy visszaigazolást, hogy sikeresen megtörtént. Ezt nem szükséges kinyomtatni, bőven elég az alkalmazás vagy az e-mailben kapott visszaigazoló üzenet.

Az alkalmazás használata sokkal könnyebbé teszi a mindennapokat és az utazást, feltétlenül érdemes kipróbálni annak, aki még esetleg eddig nem élt ezzel a lehetőséggel.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top