+ Fotó

A mesebeli Hallstatt paravánnal küzd a turisták ellen

Hallstatt

Alexander Scheutz, Hallstatt polgármestere szerint a problémán csak az segítene, ha „a fotópont megszűnne fotópont lenni”.

A szelfiket ellehetetlenítő paravánnal próbál küzdeni az ausztriai Hallstatt vezetése az idilli városkát elözönlő turisták ellen.

A múlt héten próbaképpen felállítottak egy magas fakerítést, amely részben elzárja a kilátást az alpesi tájra – jelentette hétfőn az Oberösterreichische Nachrichten című regionális lap.

A mindössze 750 fős település azután vált rendkívül népszerűvé a turisták körében, hogy elterjedt, róla mintázták a Jégvarázs című animációs kasszasiker királyságát.

Az Im Römischen nevű városrészben, ahol világhírű panoráma nyílik a tóra és a partján épült festői szépségű településre, számos turista tolong mobiltelefonokkal és fényképezőgépekkel. A hangoskodás viszont zavarja a helybéli lakosok nyugalmát.

Alexander Scheutz, Hallstatt polgármestere szerint a problémán csak az segítene, ha „a fotópont megszűnne fotópont lenni”. Mint mondta, ennek megfelelően próbát tettek a kilátást gátló akadállyal.

Az elképzelés szerint a végleges paraván hosszabb lenne, de minden második léc hiányozna belőle, így megmaradna a kilátás, a szelfizők azonban nem tudnának jó felvételeket készíteni.

Mindazonáltal vajmi kevés az esélye annak, hogy a kilátásgátló a helyén marad. A 750 fős település lakóinak zöme ugyanis nem támogatja a paraván felhúzását.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Gábor szerint:

    A megoldás egy a tó közepére épített sziget lenne, amit megfelelően kialakítva lenne fotópont is (nem zavartatva a helyieket), meg lehetne nyugodtan a szokásos turistavendéglátó helyek otthona. Szálloda szerintem már nem kellene, az van épp elég.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top