+ Film

Catherine Deneuve maga a filmművészet gazdagsága a Cannes-i plakáton

Catherine Deneuve

Catherine Deneuve a legnagyobb francia sztár több mint hatvan éve soha nem állt le a forgatással, a megújulással, a kísérletezéssel…

Catherine Deneuve látható a jövő hónapban rendezendő 76. cannes-i fesztivál hivatalos plakátján.

A sajtónak szerda este bemutatott fekete-fehér plakát a francia filmsztár főszereplésével a dél-franciaországi Saint-Tropez-hoz közeli Pampelonne tengerpartján készült, a Szívdobbanás című film 1968-as forgatásán. A film rendezője Alain Cavalier, a fotót Jack Garofalo készítette, amely alapján a plakátot a Hartland Villa elnevezésű duó tervezte.

„A legnagyobb francia sztár több mint hatvan éve soha nem állt le a forgatással, a megújulással, a kísérletezéssel, mer elvállalni nem neki való szerepeket vagy első filmeket. Nem egy mozdulatlan ikon, és a művészetét mindig életre kelti. Deneuve a maga módján a filmművészet gazdagságát testesíti meg, amit a fesztivál is képviselni akar: a szerzői filmeket, de a színvonalas közönségfilmeket is” – hangsúlyozta közleményében a fesztivál.

Catherine Deneuve a fesztiválra meghívott számos filmben játszott, 1994-ben a Clint Eastwood által elnökölt zsűri tagja volt, 2005-ben Tiszteletbeli Pálmával jutalmazták, három évvel később pedig különdíjat kapott életművéért.

A fesztivált május 16. és 27. között rendezik meg, a nyitófilm a Johnny Depp főszereplésével készült Jeanne du Barry című francia romantikus történelmi produkció lesz, a díjkiosztót követően pedig a legújabb Pixar-produkció, az Elemi című amerikai animációs film világpremierjét tartják. Mindkét esemény háziasszonya Catherine Deneuve lánya, a szintén filmszínésznő Chiara Mastroianni lesz.

A zsűri elnöke idén Ruben Östlund kétszeres Arany Pálma-díjas svéd rendező. A csaknem kétezer benevezett filmből 19 versenyezhet az Arany Pálmáért, de a válogatás a következő napokban újabb alkotásokkal bővülhet.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top