+ Képzőművészet

Kacziba Andi: Idős nők osztották meg velem erőszaktraumáikat

Kacziba Andi

Kacziba Andi: Hihetetlen élmény volt számomra, és belém ivódott a felismerés, hogy az én történetem és a munkáim katalizátorok.

A Milánóban élő, performatív polaroid munkákat alkotó Kacziba Andi a női lét tapasztalataival foglalkozik. Igyekszik azokat a témákat, tapasztalatokat feldolgozni, melyeket maga is megélt.

“Az első önálló kiállításom 2015-ben Milano egyik önkormányzati múzeumában, a Studio Museo Francesco Messinában volt, amely egy régi templomépület, a kiállítás témája pedig a nők elleni erőszak világnapjához kapcsolódott.

A sok sajtómegjelenés hozadékaként a múzeumban egyre több idősebb, számomra addig ismeretlen nő keresett fel, hogy elmondják nekem a maguk történetét. Akkor rájöttem, hogy valójában a munkám nem ott végződik, hogy megcsinálok egy installációt, vagy megtekerem a madzagokat és kiállítom, hanem épp az a lényeg, ami a vernissage után következik.

Ismeretlen nők osztották meg velem sok évtizeddel korábbi traumáikat, és megkérdezték, szerintem vajon mi történne, ha ez ma esne meg.

Hihetetlen élmény volt számomra, és belém ivódott a felismerés, hogy az én történetem és a munkáim katalizátorok, hogy hozzájuk a többi nő kapcsolódhasson, és elmondhassa a saját fájdalmas élményeit.

Ezután kezdtem el polaroid munkákat készíteni, amelyek valójában performatív jellegűek.”

– nyilatkozta Kacziba Andi

Kacziba Andi képzőművész előadása saját alkotásairól

Időpont: 2023. április. 20, 10:00.
Helyszín: MKE Főépület / Közösségi Tér (1062 Bp., Andrássy út 69-71.)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top