+ Zene

Kovács Kati: Visszakérdeztem, hogy biztos engem keresel?

Kovács Kati

Kovács Kati, a magyar könnyűzene történetének kiemelkedő énekese, valamint Balázs János zongoraművész együtt lép színpadra.

Kovács Kati, a magyar könnyűzene történetének kiemelkedő énekese, valamint Balázs János zongoraművész együtt lép színpadra április 5-én a MOMKult-ban a Cziffra Fesztivál keretében – közölték a szervezők kedden.

A koncerten a hazai könnyűzene elmúlt hatvan évéből csendülnek fel immár klasszikus dalok. Az előadók közös célja, hogy felelevenítsék és új, klasszikus zenei köntösbe csomagolják ezeket a szerzeményeket, amelyeket egy egész ország énekelt, sőt énekel a mai napig.

Az est folyamán a közönség számára egyértelművé fog válni: ezeket a slágereket úgy írták meg és hangszerelték, hogy klasszikus zongorakísérettel új életre kelnek. Kovács Kati és Balázs János ezen a koncerten egyedi produkciót alkot meg, hiszen az énekesnő még sohasem lépett fel klasszikus zongora kísérettel, így mindkét művész számára izgalmas a vállalkozás.

A műfajok szokatlan találkozása nem idegen a Cziffra Fesztivál karakterétől, hiszen Cziffra György bárzongoristaként eltöltött éveire reflektálva számos különleges, fúziós együttműködés születik évről évre.

“Fesztiválunk fontos része, hogy a klasszikus zenei koncertek mellett hazánk és a világ ismert könnyűzenei előadóit megmutassuk egy klasszikus zenei légkörben, amely a legmagasabb értéket képviseli. Ezek a jelzők Kovács Katira mind igazak és boldog vagyok, hogy elfogadta a felkérésünket. Az ikonikus dalokból sikerült kiválogatni azokat, amelyeket leginkább elő lehet adni egy szál zongorával, gitár és dobkíséret nélkül” – idézte a közlemény Balázs Jánost.

Kovács Kati a koncert kapcsán azt emelte ki, hogy először megdöbbent Balázs János felkérésén.

“Visszakérdeztem, hogy biztos engem keresel? De persze tudom, hogy a zenében nincsenek igazán határok, és csak egy lépés, hogy a könnyűzenei dalokat is le lehet kísérni másféle, akár egészen komoly stílusban, és nem is idegenek egymástól.”

A Cziffra György Fesztivál további koncertjeiről a cziffrafesztival.hu weboldalon, valamint a fesztivál Facebook-oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top