+ Életmód

Kiderült, melyik a Föld legboldogabb országa

legboldogabb

Hatodik egymást követő évben állították össze a legboldogabb lakossággal rendelkező országok listáját, amin Magyarország is szerepel.

Hatodik egymást követő évben nyilvánította a legboldogabb lakossággal rendelkező országnak Finnországot a hétfőn közzétett World Happiness Report, a világ legboldogabb országainak idei ranglistája.

Az évente kiadott jelentés a Gallup Intézet globális felmérésén alapul, amely idén a koronavírus-járványnak az emberek közérzetére gyakorolt hatását vizsgálta a világ 109 országában.

Az amerikai kutatók megállapítása szerint az emberek boldogságérzete a világjárvány ellenére „figyelemre méltóan rugalmas” maradt: a 2020 és 2022 között mért globális átlagok éppoly magasak, mint a 2017-2019 között, a pandémiát megelőző években.

A 11. alkalommal kiadott lista, amelynek élén rendszerint főleg észak- és nyugat-európai országok végeznek, az idén sem okozott meglepetést: a sorozatban hatodik éve legboldogabb finneket Dánia, Izland, Izrael, Hollandia, Svédország, Norvégia, Svájc, Luxemburg és Új-Zéland lakossága követi a sorban. Ausztria és Ausztrália a 11. és 12., míg Németország – két helyet rontva tavalyi eredményéhez képest – a 16. helyen áll a boldogságlistán.

Szlovákia a 29. helyen szerepel a dél-amerikai Uruguay után, megelőzve Szaúd-Arábiát és Észtországot.

A világ két legboldogtalanabb országa a tavalyi és idei jelentés szerint is Afganisztán és Libanon.

Magyarország az 51. helyen szerepel a közép-amerikai Salvador után, megelőzve Argentínát.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top