+ Design

Bionövényekből készült ruhák jönnek Amszterdamból

ruhák

A például banánrostból, narancs-, és kókuszdióhéjból készült ruhákat és kiegészítőket is bemutatnak az interaktív tárlaton.

Fenntartható anyagokból, például narancshéjból készült ruhákat is bemutatnak az amszterdami Fashion for Good Museum Grow című pop-up kiállításán, amelyet március 13. és 25. között lehet megtekinteni a Metropolitan egyetemen.

ruhák

A például banánrostból, narancs-, és kókuszdióhéjból készült ruhákat és kiegészítőket bemutató interaktív tárlat a Budapesti Metropolitan Egyetem Építészet és Design Tanszékének üvegtermében kap helyet.

Az először Amszterdamban, majd idén februárban Dániában bemutatkozó tárlat szervezői arra kértek fel fiatal divattervezőket, hogy a természetben megtalálható anyagok felhasználásával készítsenek olyan ruhadarabokat és kiegészítőket, amelyeken keresztül bemutatható, hogyan használhatók a divat- és textiliparban a bioanyagok.

ruhák

Huong Nguyen, Frederieke Broekgaarden, Eva Sonneveld és Charlotte Bakkenes holland tervezők többek között banánrostot, kókuszdióhéjból készült bőralternatívákat és parafa port használtak az alkotások elkészítéséhez, Karim Adduchi pedig egy narancshéjból készült selyemruhát tervezett, amelyet a kiállításon meg is lehet majd érinteni.

A bioanyagok még kevéssé ismertek, ezért a tárlat kiemelt célja, hogy minél többen megismerjék ezeket a divatipar jövőjében fontos szerepet játszó anyagokat.

Ebben a kiállítás anyagán túl egy interaktív játék is segíti majd a tárlatra látogatókat, akik egy speciális alkalmazás segítségével szórakoztató és interaktív módon tudhatnak meg többet a témáról.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top